SJS verslaat SGV in doelpuntenfestival

SJSSJS begint langzaam maar zeker omhoog te klimmen in 4E. De Knoalsters zijn de laatste vier wedstrijden ongeslagen, waarmee zij momenteel op plaats vijf staan. Op bezoek bij SGV in Schildwolde leek het er niet op dat de ploeg van Loewie Piebes drie punten ging pakken, want tot twee keer toe moest er een marge van twee weggepoetst worden. Uiteindelijk werd Kay Rijkens de matchwinner in een knotsgekke wedstrijd: 5-6.

Jong elftal
SJS trapte deze middag af met een erg jong elftal. Op de bank zaten de ervaren Ivanildo Eind, Christiaan Apperlo, Frank Venema en ook de geschorste Gerben Sieders ontbrak. De blauwhemden begonnen goed, maar zagen SGV al gauw op 1-0 komen na een verkeerde inspeelpass van Jasper Nomden. De stand werd echter al gauw weer gelijk getrokken door Ronald Zuidema, die via de binnenkant van de paal de 1-1 scoorde.

Jan Springer maakte er twee tegen SGV... (foto's: Brigitte de Wijk)
Jan Springer maakte er twee tegen SGV… (foto’s: Brigitte de Wijk)

Piebes grijpt in
Binnen het half uur wist de thuisploeg de stand al op 3-1 te zetten. De 2-1 werd ingeleid door de ongelukkig spelende Alex Moorlag, hij schoof de bal zo in de voeten van een tegenstander, en nadat Jan Springer twee goede kansen miste scoorde SGV de 3-1 vanuit een corner. Trainer Piebes greep hierna in en bracht Frank Venema binnen de lijnen voor Moorlag. Door deze omzetting kon Faizel Slagveer meer doorschuiven naar het middenveld en dit leidde de aansluitingstreffer voor SJS in. Slagveer passeerde drie man en gaf voor, waarna Kay Rijkens de 3-2 kon binnen schieten.

Niet content
In de rust liet Piebes duidelijk merken niet content te zijn met de vertoning in de eerste helft en zijn donderspeech was een aantal dorpen verderop te horen. Dit leek echter wel effect te sorteren, want twee minuten na rust maakte Rick Steursma de 3-3, op aangeven van Zuidema. En waar je zou denken dat SJS nu door zou drukken, stond het vijf minuten later alweer 4-3, nadat doelman Rozema verrast werd door een lob van 20 meter. Vrij vlot hierna bracht SGV de marge weer op twee en leek de wedstrijd gespeeld.

Twee keer Springer
Leek, want met een Houdini-act wist SJS alsnog de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het was Jan Springer die zijn ploeg met twee goals weer op gelijke hoogte bracht, waarbij de tweede de mooiste van de middag was. Na een handig balletje van Slagveer over de verdediging nam de spits de bal na één keer stuiteren op de slof en knalde de bal prachtig binnen: 5-5. De winnende treffer van de middag kwam op naam van Rijkens die de bal bij toeval voor de voeten kreeg na een mislukte voorzet van Zuidema en vervolgens de 5-6 binnen schoot.