Solide EEC heeft geen kind aan GKC

g-eEEC heeft op het sportpark Hoogte der Heide in Gasselte een eclatante 6-0 overwinning geboekt op GKC. En daar viel helemaal niks op af te dingen, want de blauw-witten waren in de mist heer en meester. In de eerste helft scoorde het tweemaal kort achter elkaar en kon het al comfortabel gaan rusten. Toen Rietveld de 0-3 op het scorebord bracht in de tweede helft was het geloof bij GKC helemaal weg en konden de gasten simpel uitlopen naar een 0-6 overwinning.

Moeilijke omstandigheden
Vooraf was het nog even de vraag of de wedstrijd wel door zou gaan gezien de vorst van afgelopen nacht. Om elf uur in de ochtend volgde een definitieve keuring, waarbij het veld uiteindelijk voor bespeelbaar werd verklaard. Dat er enige twijfel was viel te begrijpen, want alleen het bovenlaagje was enigszins bespeelbaar. Een glad veld en veel mist zorgden dan ook voor moeilijke omstandigheden om in te spelen.

Twee kansen GKC
GKC trok fel van leer en werd in de eerste minuten direct al tweemaal gevaarlijk via Henri Kunst. De verdediger was tot tweemaal toe mee naar voren gekomen en zag zijn schotpogingen naast en in het zijnet verdwenen. Het bleken direct ook de enige wapenfeiten van de thuisploeg in de eerste helft.  EEC kreeg de wedstrijd steeds beter onder controle en de solide spelende defensie had de normaal gesproken gevaarlijke aanvallers Robert Mensinga en Danny Kolp volledig in de tang. Halverwege de eerste helft volgden ook de eerste mogelijkheden voor de bezoekers. Speler/trainer Harjo van der Valle kon niet raak koppen en aanvalsleider Bart Rietveld zag een goede schietkans huizenhoog over vliegen.

Twee goals EEC
Diezelfde Rietveld stond even later wel aan de basis van de 0-1. Na een slordige terugspeelbal onderschepte de aanvaller de bal en stuurde hij Remco Huizing alleen richting doel. Huizing rondde bekwaam af en zag een minuut later teamgenoot Mark Wanders de 0-2 maken. Wanders rondde bekwaam af na een splijtende pass van Van der Valle.

Geen verrassing
Ook na rust had EEC het duel onder controle en had het nauwelijks iets te duchten van de thuisploeg. Die kreeg desondanks toch nog de kans op de aansluitingstreffer via Mensinga, maar de aanvaller stuitte op doelman Lubbers. Die moest later nog een keer handelend optreden bij een inzet van de spits. Dat even later alsnog de 0-3 viel, mocht geen verrassing heten. Die volgde na dik twintig minuten spelen in de tweede helft. Rietveld tikte de rebound binnen, nadat de inzet van Wanders nog werd gekeerd.

Uit het boekje
GKC was geknakt en liet het hoofd zakken, waardoor het voor EEC makkelijker werd om de score nog verder op te voeren. Rietveld voerde zijn totaal op naar drie treffers, waarbij gezegd moet worden dat de 0-4 een aanval uit het boekje was. In de laatste minuten zorgde Huizing met zijn tweede treffer van de middag voor het slotakkoord.

Snakkend GKC
Een ruime zege voor EEC dat solide oogde en de kansen uitstekend afmaakte. Door de zege is EEC op gelijke hoogte gekomen met GKC, maar is het doelsaldo van EEC een stuk beter. Gezien het spel van de thuisploeg lijkt de formatie van trainer Emiel Jansen te snakken naar de winterstop.