HOC laat dure punten liggen bij DSC ’65

HOCHOC heeft tegen DSC ’65 dure punten laten liggen. Er was voor de mannen van Jans Spiegelaar geen doorkomen aan deze middag en zo werd er met 2-1 verloren. Dit betekende de tweede nederlaag van het seizoen, waardoor men het winnen van de eerste periode niet meer in eigen hand heeft.

Goaltjesdief Wiggers
Van tevoren zou je denken dat DSC ’65 geen onneembare horde zou zijn voor HOC, maar niets bleek minder waar. De middag begon wel voortvarend voor de geel-zwarten, want na drie minuten was goaltjesdief Richard Wiggers al trefzeker: 0-1. Hierna gooide DSC ’65 de verdediging op slot en gokte men op de counter. Dit leverde hen na twaalf minuten de 1-1 op, na een persoonlijke fout in de verdediging bij HOC.

Gele kaarten
De thuisploeg putte hier weer moed uit en ging nog compacter spelen. Ook gooiden zij een behoorlijke portie strijd in het duel, wat hen een aantal gele kaarten opleverde. HOC miste vanmiddag de creativiteit om de defensie stuk te spelen en kreeg voor rust dan ook geen noemenswaardige kansen meer.

Verdienste DSC ’65
Ook in de tweede helft hadden de gasten de grootste moeite met de speelwijze van DSC ’65. En nadat zij op 2-1 kwamen werd het er alleen maar moeilijker op. Trainer Spiegelaar dirigeerde Jelle Siekman wel verder naar voren, maar wat men ook probeerde, gescoord werd er niet meer. In veel gevallen was de eindpass te onnauwkeurig en uiteraard was het ook de verdienste van de thuisploeg.