Nieuw Buinen blijft meedoen in de top

Nieuw BuinenNieuw Buinen heeft op bezoek bij LAC Frisia gedaan wat het moest doen: winnen. Met de 2-3 overwinning handhaven de oranjehemden zich in de top drie van de eerste klasse F. Koploper Achilles 1894 lijkt onklopbaar dit seizoen en dus richt Nieuw Buinen zich op de strijd om de tweede plaats. In deze strijd is de komende wedstrijd tegen Emmen op zaterdag 10 december een heel belangrijke.

Scorende spelers
In Leeuwarden moest Geert Oosterloo het stellen zonder de gebroeders Hateboer. Maar dit seizoen is al gebleken dat Nieuw Buinen andere spelers heeft waar het een beroep op kan doen, wanneer het om het maken van doelpunten gaat. Zo waren Gert Lukens en Arnoud Bentum opnieuw trefzeker. Lukens deed dat bij een 1-0 achterstand. Voor de thee kwam Nieuw Buinen ook nog op voorsprong, toen Roy Hooiveld vanaf elf meter aan mocht leggen.

Beste ploeg
De voorsprong was een beloning voor het betere veldspel voor rust. Ook in het tweede bedrijf bleven de bezoekers de bovenliggende partij en toen Arnoud Bentum de 1-3 maakte, leken de punten in de tas. Tien minuten voor het einde betekende een slippertje van de Buunermondse goalie de aansluitingstreffer van Sander Bouma, maar de minimale marge bleef behouden, waardoor opnieuw drie punten werden bijgeschreven.