Overwinning verschaft Gieterveen lucht

GieterveenGieterveen heeft onder winterse omstandigheden haar tweede overwinning op rij geboekt. In eigen huis rekenden de groenhemden met 4-1 af met Engelbert, dat hierdoor weer binnen het bereik van de mannen van Jordi Nijgh is gekomen. Vol vertrouwen wordt al uitgekeken naar de ontmoeting met MOVV, dat met dubbele cijfers onderuit ging.

Weinig kansen
In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. Beide ploegen wilden graag voetballen en dit leidde tot mooie aanvallen, maar soms ook tot knullig balverlies door het gladde veld. Met Tyrell Olthoff en Jordi Rasterhoff heeft Engelbert twee sterke spitsen in de voorhoede, maar eigenlijk wisten Niek Drent en vooral Pieter Hospers hen van het begin af aan het scoren onmogelijk te maken. Er waren in de beginfase voor beide ploegen dan ook weinig kansen te noteren.

Schietkansen onbenut
De thuisploeg was over de gehele eerste helft toch gevaarlijker en het was Wilte Nijhuis die na een sterke actie een rollertje tegen de paal zag belanden. Bij balverlies in de verdediging van Engelbert durfde Jordi Bakker niet te schieten, waardoor nog een grote kans onbenut bleef. Rasterhoff kreeg in de eerste helft één grote kans, maar back Mentink wist ternauwernood redding te brengen met een keurige sliding op de bal. Direct hierna kreeg spits Jesse Nijhuis nog een enorme kans, maar hij besloot Weerts in stelling te brengen in plaats van zelf te schieten. Hierdoor ging er voor de derde keer een enorme schietkans verloren.

Gebroeders Nijhuis
Vlak voor de rust werd de openingstreffer toch gemaakt. Stefan van der Veen bereikte met een scherpe steekpass Jesse Nijhuis, die hem breed kaatste op zijn broer Wilte. Deze was niet zelfzuchtig en bereikte met zijn voorzet weer zijn jongere broertje, die de bal zorgvuldig langs keeper Heckman schoof. Direct hierop floot de prima leidende Nicolai voor de rust.

Niet blind
In het verleden verloren de groen-witten de wedstrijd regelmatig in de tweede helft. Maar dit was vandaag helemaal niet het geval. Vlak na rust veroverde Hospers de bal op spits Olthoff, hij schoot de bal deze keer niet blind naar voren, maar gaf een perfecte steekpass op Weerts. Deze omspeelde keeper Heckman en schoot daarna via de binnenkant van de paal raak: 2-0.

Ruime marge
Niet veel later was het verschil ook al drie. Vanuit een corner kwam de bal voor de voeten van Wilte Nijhuis: met een puntertje schoot hij de bal tegen de netten voor de 3-0. Daarna kreeg de thuisploeg nog een handvol aan kansen, maar zowel de jongste Nijhuis en vooral Bakker hadden hun vizier niet op scherp om de voorzetten te verzilveren in doelpunten.

Feilloze Drent
Na een moment van onachtzaamheid werd het 3-1. In de omschakeling wist Rasterhoff door te breken en de bal uiteindelijk voor te leggen. Floris Mentink kon in dit geval niet anders dan de bal in een uiterste poging over de lijn te glijden, waardoor het 3-1 werd. Vanaf de aftrap leek het echter niet alsof Engelbert er nog geloof in had. Na een lange bal reageerde Jesse Nijhuis attent en werd hij hard onderuit gehaald door keeper Heckman. Niek Drent scoorde de toegekende penalty feilloos, daarmee de eindstand op 4-1 bepalend.