Valthermond met een overwinning de winterstop in

logo_valthermondValthermond heeft het jaar 2016 met een overwinning op Helpman afgesloten. In Groningen waren de blauw-witten met 3-1 te sterk. Echt genieten zal het aanwezige publiek echter niet gedaan hebben. Door de aanwezige mist was het duel amper te volgen en ook van het veldspel werd men niet echt warm. Ook de bezoekers speelden niet echt groots, maar waar Helpman een duidelijk gebrek aan stootkracht ten toon spreidde, daar was Valthermond zeer effectief.

Timmer attent
Eigenlijk had de thuisploeg de meeste mogelijkheden, maar steeds stond doelman Erwin Timmer in de weg. Zo was de sluitpost attent op inzetten van Danny Dijkstra, Timme Miedema en Claudio Lopez. Met name de laatste had misschien wel moeten scoren, maar op van zo’n tien meter afstand vond de aanvaller nog Timmer op zijn weg.

Defensief geblunder
Valthermond deed het wat dat betreft veel beter. Uit niet meer dan een halve kans scoorden de Mondkers twee keer. Demy te Velde strafte defensief geblunder van Helpman goed af en Rick Schlimback stond weer eens op de goede plaats om een vrije trap van Lars Baas koppend af te ronden. De rechtsback wist dit seizoen al vijf keer het net te vinden. Toen Demy te Velde na de pauze uit een voorzet van Jesper de Graaf, ook nog eens de 3-0 aan liet tekenen, leek de wedstrijd gespeeld.

Demy te Velde was vanmiddag één keer trefzeker (Foto: Bennie Schlimback)
Demy te Velde was vanmiddag één keer trefzeker (Foto: Bennie Schlimback)

Groninger offensief
Valthermond verzuimde echter om het restant gewoon voetballend uit te spelen en hierdoor ontstond er zowaar een Groninger offensief. Timme Miedema krulde de 3-1 uit een vrije trap achter Timmer en Danny Dijkstra zag zijn treffer wegens buitenspel geannuleerd, waardoor Valthermond verder niet meer in de problemen kwam.

Andere opstellingen
Tijdens de busreis terug naar De Meent blikte Harris Huizingh terug op de eerste seizoenshelft: “ Qua punten ben ik tevreden, want wij hebben een punt meer dan afgelopen seizoen op dit moment van de competitie. Ons veldspel is echter nog niet zo vast. Vanaf de voorbereiding hebben we noodgedwongen steeds in andere opstellingen moeten spelen en dat zie je wel terug. In het tweede gedeelte kan het alle kanten nog op. Het zit zo dicht bij elkaar in deze klasse, dat het nog lang niet gespeeld is.”

Zandstra

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Zwaarbevochten overwinning voor Nieuw Buinen

Na de eerste overwinning van vorige week op Rolder Boys was het voor Nieuw ...

HOC verzuimd in slotfase door gemiste strafschop penaltyserie te halen tegen Achilles 1894

HOC was nog dichtbij een strafschoppenserie, maar juist een gemiste penalty voorkwam dit tegen ...

SJS deelt de punten met OKVC

SJS heeft aan de wedstrijd tegen staartploeg OKVC slechts één punt overgehouden. Een verdedigende ...