Westerwolde kansloos tegen Kwiek

westerwoldeAl na twintig minuten voetballen was de wedstrijd tussen Westerwolde en Kwiek beslist in het voordeel van het team uit Hoogezand. Op alle fronten werd het Vlagtwedder team in dit deel van de wedstrijd afgetroefd door een agressiever en makkelijker combinerend Kwiek. Na negentig minuten voetballen stond er een duidelijke 1-6 op het scorebord.

Snel beslist
Doelman Alex Otto kreeg in de eerste helft in een tijdsbestek van tien minuten drie doelpunten om de oren. Achtereenvolgens troffen Rick Waals (twee keer) en Mark Spakman doel, zodat de wedstrijd na een half uur al gespeeld was. Helaas wisten Martin Smit en Martin Boer hun opgelegde kansen namens Westerwolde in deze speelhelft niet tot doelpunten te promoveren en daardoor konden beide ploegen dan ook gaan rusten met een 3-0 voorsprong voor Kwiek. En gelet op het spelbeeld was dat een terechte tussenstand.

Niet bij de les
Met twee verse krachten begon Westerwolde voortvarend aan de tweede helft. Er werd iets meer druk gezet en regelmatig werd het doelgebied van de tegenstander gehaald, maar tot grote kansen leidde dit echter niet. Kwiek ging beter met de kansen om en wist middels fraaie doelpunten nog drie keer het net van de tegenstander te vinden. Wel moet gezegd worden dat de verdediging van Westerwolde hierbij niet altijd even goed bij de les was. Tim Stiekema, Anass Boujatouy en Jay Wolthuis wisten hier namens Kwiek van te profiteren.

Eretreffer
Ondanks de grote achterstand gingen de hoofden bij de meeste spelers van Westerwolde niet omlaag en uit een fraaie aanval over de linkerkant wist Bartel Geleijnse dan ook nog de dik verdiende eretreffer te scoren, een kwartier voor het einde van de wedstrijd. Na exact negentig minuten voetbal vond de prima leidende scheidsrechter Hut uit Winschoten het welletjes.