Pak slaag voor Ter Apel in Zwartemeer

ta-96Het winterse zonnetje was uiteindelijk het hoogtepunt voor Ter Apel ’96 tijdens het bezoek aan v.v. Zwartemeer. Het gemis van een aantal vaste krachten bij de bezoekers liet zich zwaar voelen: Zwartemeer liet niets heel van Ter Apel en veegde de rood-zwarten met 7-0 van de mat. Een resultaat dat totaal niet past binnen de prestaties van de laatste weken.

Te laat
Vanaf de eerste minuut was het Zwartemeer dat de wedstrijd domineerde. Ter Apel was bij elk duel de verliezende partij. Zo ook bij het eerste tegendoelpunt. Eén van deze duels leverde een vrije trap voor Loves op. Een bal die goed werd ingeschoten, maar waarbij zowel de muur als doelman Bergman meer hadden kunnen doen: 1-0. Vanaf dat moment was er nog geen paniek voor Ter Apel. Maar bij een tweede vrije bal vanaf 25 meter ging Ter Apel verdedigend weer in de fout en zo kon Maurice Heine voor de 0-2 zorgen.

Man minder
Daar waar de bepalende Ron Kuper normaliter goede keuzes maakt, stond deze middag bij hem het vizier niet op scherp. Een bijzonder grote kans , Kuper ging samen met Schoonbeek op de doelman van Zwartemeer af, werd om zeep geholpen doordat Kuper vergat af te leggen. Vlak voor rust moest doelman Bergman voor de derde keer de bal uit het net halen. Tot overmaat van ramp zagen de grensdorpbewoners ook nog Egbers inrukken met een rode kaart, na twee keer geel.

Op karakter
Feitelijk was de wedstrijd gespeeld na de eerste helft. Ter Apel liet de kopjes echter niet hangen en probeerde uit alle macht terug te keren in de wedstrijd. Dit lukte echter niet en na een kwartier in het tweede bedrijf liet Zwartemeer weer van zich horen. De geel-zwarten namen het initiatief over en liepen vrij makkelijk uit naar 0-7. Ofichem