Pekelder Boys eenvoudig langs Zuidlaarderveen

pekelder-boys1Pekelder Boys heeft een hectische week met bestuursperikelen afgesloten met een overwinning op Zuidlaarderveen. In deze belangrijke wedstrijd liet het eerste elftal zien één team te zijn en er alles aan te willen doen om te winnen. Tegen de rode lantaarndrager, die tot op heden slechts één punt behaalde, was winnen een must en dit lukte dan ook vrij eenvoudig: 3-0.

Gewonnen wedstrijd
De thuisploeg speelde eigenlijk vanaf minuut één een gewonnen wedstrijd, want Zuidlaarderveen had niets in te brengen. De tegenstander zag aan het einde van het vorig seizoen een compleet elftal wegvallen en komt dit jaar zichtbaar te kort. Pekelder Boys, dat ook een moeizaam seizoen beleefd, had dan ook niets te duchten van de tegenstander en het enige wat trainer Hiske de Vries zijn ploeg kwalijk kon nemen is dat dit niet in de score werd uitgedrukt.

Bekende brilstand
Met iets meer rust hadden de Pekelders namelijk voor rust al afstand kunnen nemen van de gasten, maar door onrust voor de goal kwam men niet tot scoren. Zo miste Demi Abee twee keer alleen voor de doelman, Patrick Koster raakte de lat en Robert Westers schoot voorlangs. Zodoende hield Zuidlaarderveen stand en werd er met de bekende brilstand gerust.

Onderkant lat
Na rust was het zaak voor Pekelder Boys om te gaan scoren, want daar ontbrak het nog aan deze middag. Gelukkig viel deze ook al snel via Martin Schreuder, die een afgeslagen bal in het dak van het doel schoot: 1-0. Even later zette Patrick Koster zijn ploeg op een marge van twee. Hij speelde knap zijn tegenstander uit en via de onderkant van de lat verdween de bal in de goal.

Knie en hoofd
Kansen op een derde treffer volgden al snel, maar vanwege een gebrek aan scherpte duurde het lang voordat deze viel. Uiteindelijk was het Patrick Abee die op aangeven van broertje Demi via knie en hoofd de eindstand op 3-0 bepaalde. Zo boekten de rood-witten een belangrijke overwinning, die gezien de perikelen een beetje glans verloor, maar wel het gat met hekkensluiter Zuidlaarderveen vergroot tot tien punten.