Lars Hemmes: “Waar mijn plafond ligt? Dat weet ik niet…”

Mussel.gifLars Hemmes sprak in februari van dit jaar nog de hoop uit met SV Mussel naar de vierde klasse te promoveren. Deze hoop bleek ijdel, want de degradant eindigde op de vijfde plaats, zonder periodetitel. Momenteel zitten de roodhemden in een goede fase, die zij hopen door te trekken, aanstaande zaterdag tegen koploper Achilles 1894: “In onze huidige vorm zie ik zeker kansen!”

Stukje rust
Met een vierde plaats in de vijfde klase E presteert Mussel momenteel naar behoren. Koploper is Achilles 1894, dat op de titel af lijkt te stevenen, maar daarachter is het spannend en zijn de verschillen klein. De ploeg van Tseard van der Meer is stabieler dan vorig seizoen en dat is grotendeels te danken aan routinier René Brinks, zegt Hemmes: “Nu René bij ons in de defensie staat, is de communicatie veel beter. Hij brengt een stukje rust in de ploeg”. Een (vervangende) periode lijkt voor Mussel dus het hoogst haalbare deze jaargang, erkent ook de 24-jarige spits: “Na de winterstop hebben we direct twee belangrijke wedstrijden tegen de concurrenten Tiendeveen en Veendam 1894. Als we die weten te winnen slaan we een goede slag en doen we volop mee voor de nacompetitie”.

Goede vorm
Naast dat zijn ploeg in goede vorm verkeert, geldt dit ook zeker voor Hemmes zelf. De topscorer schoot afgelopen weekend drie keer raak tegen Nieuw Balinge, waarmee zijn totaal nu op zestien treffers staat. Dit zijn er slechts twee minder dan zijn totaal van vorig seizoen. Een veelgehoorde vraag is dan: waar gaat dit eindigen? “Het gaat nu inderdaad lekker, maar dit heb ik ook aan mijn team te danken”, zegt Hemmes. “Ik denk dat ik nog wel meer doelpunten ga maken, maar hoeveel? Daar doe ik geen uitspraken over. Als wij zo doorgaan, dan zullen er nog veel goals volgen!”

lars-hemmes
Lars Hemmes was dit seizoen al zestien keer trefzeker voor SV Mussel…

Sterk aan de bal
Wat opvalt is dat Hemmes dit seizoen regelmatig scoort met het hoofd, al is dat niet zo vanzelfsprekend, zegt de Musselker: “Vorig seizoen had ik mijn vizier vaak niet op scherp en had ik vaker koppend kunnen scoren. Dit seizoen loopt het lekker, waardoor ik vaker weet te scoren.” Naast dat de spits kopsterk is, is hij ook erg sterk aan de bal, wat prettig is voor zijn medespelers: “Ik kan de bal goed vasthouden en wachten op aansluiting van de middenvelders. Dit maakt het makkelijker om aanvallen op te zetten.” Uiteraard erkent Hemmes ook zijn mindere punten: “Ik lijd buiten het strafschopgebied nog te vaak balverlies en ook moet ik me op sommige momenten meer inhouden, vooral richting de scheidsrechter.”

Prachtige club
Met zestien goals in elf wedstrijden trekt Hemmes ongetwijfeld ook de aandacht van andere (Kanaalstreek)clubs, maar de kans is klein dat we hem ooit ergens anders doelpunten zien maken. “Waar mijn plafond ligt? Dat weet ik niet”, zegt de doelpuntenmaker. “Ik geloof wel dat ikzelf en SV Mussel thuis horen in de vierde klasse”. Hemmes wil dan ook graag promoveren met zijn club en ziet zichzelf niet bij een andere club voetballen: “Vanaf mijn zesde speel ik al bij Mussel en ik heb het hier reuze naar mijn zin. Het is een prachtige club, waar alles super goed voor elkaar is, waar iedereen elkaar kent en waar een goede sfeer is. En kijk eens naar onze accommodatie, ik denk dat menig club daar jaloers op kan zijn!”

Nieuwe trainer
Met het oog op promotie doet Mussel er goed aan komend weekend een resultaat te behalen bij de koploper in Assen. Echter is Hemmes realistisch: “Achilles steekt er met kop en schouders bovenuit en dus zal het lastig worden. Zij zullen het spel bepalen en wij moeten vol gas geven en scherp zijn.” Hier ligt ook een schone taak weggelegd voor scheidend trainer Van der Meer, die na twee seizoenen op ‘De Slenk’ aangegeven heeft te vertrekken. Zijn pupil vindt dit jammer, maar misschien wel goed voor de groep: “Het is misschien wel goed dat er een nieuwe trainer komt. Wij hebben een relatief jonge selectie, dus hebben we een trainer nodig die ons motiveert en boven de groep staat. Hij moet goed met jonge jongens kunnen werken zodat hij weet wat er bij hen speelt.”

op-dreef

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Willem Pagters: “Roswinkel gaat voor promotie naar de vierde klasse.”

Willem Pagters gaat voor een top 3-klassering met Roswinkel en gaat voor promotie naar ...

Roan Poelstra en Nieuw Buinen: stabiele factoren

Roan Poelstra is nog maar 24 jaar, maar heeft al een bewogen voetballeven achter ...

Elvis Hedzic: “Verliezen van Annen is geen optie.”

Elvis Hedzic rekent op de steun van het Gieten publiek in de derby tegen ...