Borger weet eindelijk weer eens te winnen

BorgerNa acht nederlagen op rij heeft Borger eindelijk weer eens weten te winnen. In een doelpuntrijk duel werd SC Lutten in eigen huis met 5-3 verslagen. De vreugde en opluchting was na het laatste fluitsignaal dan ook groot aan de kant van Borger, dat eindelijk de zoete smaak van een overwinning weer mocht proeven.

Ervaring en routine
De wedstrijd tegen Lutten was de laatste wedstrijd voor de winterstop. Een winterstop waar Borger zo hard aan toe leek te zijn, na acht nederlagen op rij. Het zou dan ook fijn zijn om met een positief resultaat te eindigen. Op voorhand geen gemakkelijke opgave, want Lutten was de laatste weken bezig met een opmars. Trainer Arne Joling had behoorlijk ingegrepen in zijn formatie en had heel wat ervaring en routine binnen de lijnen staan deze zaterdag.

Snel verwerkt
Borger startte met een compacte formatie aan de wedstrijd en besloot om Lutten aan de bal te laten. Die moesten maar zien hoe ze vandaag door het blok van Borger gingen voetballen. Teleurstellend was het dan ook dat het na vijf minuten al 0-1 stond voor de bezoekers. Een ingeschoten vrije trap werd gepareerd door doelman Mark Wolters, waarna de rebound werd binnen geschoten. De domper werd echter snel verwerkt, want een minuut later was het alweer 1-1 via Erik Joling. De kopbal van Jeffrey Spelten belandde via de lat en gegrabbel van Lutten-doelman Ramon Soer plots bij Joling, die eenvoudig de gelijkmaker kon binnen prikken.

Penalty naast geschoten
Na een half uur spelen werd het namelijk 2-1 voor Borger na wederom een zeperd van doelman Soer. De goalie liet een vrije trap door zijn benen glippen waardoor de thuisploeg op voorsprong kwam. Lutten kreeg vrij kort erna de ideale mogelijkheid op de gelijkmaker, nadat Mark Hoving een penalty had veroorzaakt. De strafschop werd echter naast geschoten, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Borger ging echter niet rusten met een voorsprong, want in de slotminuut van de eerste helft werd het alsnog 2-2. Slordig balverlies leidde tot een doelpunt van Lutten, wederom via Altena.

Slag in de rondte
Veel was er echter niet aan de hand, want Borger had het organisatorisch aardig op orde en werkte zich gedurende negentig minuten een slag in de rondte. Het leverde na tien minuten spelen wederom een doelpunt op nadat Soer weer een ‘Grandelletje’ had. Joling profiteerde dankbaar en kon simpel zijn tweede van de middag binnen tikken. Lutten ging na de 3-2 meer en meer drukken, maar Borger bleef onder leiding van verdedingsleider Arno Sieders uitstekend op de been en probeerde daar waar mogelijk te counteren. Tien minuten voor tijd lukte het de bezoekers toch weer om op gelijke hoogte te komen. Een afgeslagen hoekschop werd op fraaie wijze binnen geschoten door Nick Lamberink.

Twee keer Kenter
Lutten bleef na de gelijkmaker veel risico nemen en dat betekende veel ruimte voor invaller Luuk Kenter. Met nog vijf minuten op de klok kreeg de spits een lange bal, waarbij hij in een één-tegen-één situatie zijn tegenstander te snel af was. Kenter omspeelde doelman Soer en schoof de bal in het lege doel. Even later werd de euforie nog groter toen Kenter opnieuw scoorde: Martijn Ulenreef zette uitstekend door en was de uitgekomen doelman Soer te snel af. Ulenreef bleef rustig en legde de bal breed op Kenter, die simpel de 5-3 kon maken.

Voldoende perspectief
Het bekende eindelijk weer eens een zege voor Borger, dat tevens opschoof naar plek elf op de ranglijst. Dat is nog niet voldoende voor lijfsbehoud, maar voor de tweede seizoenshelft is er nog voldoende perspectief, gezien veel ploegen dichtbij elkaar staan. De competitie wordt op 28 januari hervat. Dan speelt Borger een uitwedstrijd tegen koploper Nieuwleusen.