Westerwolde sluit af met ruime zege

westerwoldeIn de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft boekte Westerwolde een prima 5-1 overwinning op BATO. De Winschoters waren niet opgewassen tegen het fel strijdende Westerwolde, dat met name in de tweede helft op formidabele wijze kon toeslaan. En zo werd dus de eerste competitiehelft door het Vlagtwedder team op een goede manier afgesloten.

Rake kopbal
Al na zeven minuten spelen kwam Westerwolde op voorsprong. Een corner vanaf de linkerkant werd bij de tweede paal op uitstekende wijze ingekopt door de mee opgekomen centrale verdediger en aanvoerder Arjen Heidekamp. Voor BATO uiteraard het teken om daarna vol in de aanval te gaan, maar ondanks soms aardig combinatievoetbal wist men het de verdediging van Westerwolde niet echt lastig te maken. De voorwaartsen van Westerwolde daarentegen waren soms sneller en behendiger dan de fysiek sterke verdedigers van BATO.

Boogbal
Zo schoot Jeremy Hekman op de paal en werd een mooie, rake kopbal van Harmen Huls afgekeurd wegens buitenspel. Vlak voor rust kwam Westerwolde via een prima counter op een 0-2 voorsprong. Jeremy Hekman bediende Martin Smit op maat en met een fraaie boogbal deponeerde deze laatste de bal over de ver voor zijn doel staande keeper van BATO in het lege doel.

Geloof
In de tweede helft een uiteraard sterk aandringend BATO. Menig aanval rolde op het doel van Westerwolde-keeper Alex Otto af, maar tot echt grote kansen leidde dit ook nu niet. Na ongeveer zestig minuten spelen bleef een lange bal vanuit de Westerwolde-verdediging net over de middellijn aan de rechterkant liggen. Kevin van der Laan geloofde als enige speler in deze diepe bal en sprintte met de bal richting het doel van BATO waar spits Martin Boer klaar stond de bal beheerst in het doel te schuiven: 0-3.

Twee keer Boer en Heidekamp
Niet ingrijpen van de verdediging van Westerwolde bood Rik van der Bosch van BATO de vrije ruimte het strafschopgebied binnen te gaan en daarna Otto het nakijken te geven. Even dreigde het nog spannend te worden, maar Martin Boer dacht daar anders over en uit weer een vlijmscherpe counter, ingeluid door de debuterende jeugdspeler Bas Dekker, scoorde hij zijn tweede van deze middag. Ook Arjen Heidekamp kwam op een productie van twee, want vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd verzilverde hij namens Westerwolde een penalty: 1-5.