Yordi Saman wil bekerdroom vervolg geven

stadskanaal_JPGDaar waar SC Stadskanaal zo graag wil zijn, daar heeft de komende tegenstander van de blauwhemden in het bekertoernooi afgelopen zomer haar entree gemaakt: de tweede klasse van het amateurvoetbal. We hebben het over Pelikaan S.: het Chelsea van het Groninger amateurvoetbal. Eén van de mannen die donderdagavond het verschil moet gaan maken is Yordi Saman, aanvaller van de Knoalsters.

Hattrick-held
Met veel plezier kijkt Saman terug op de vorige bekerwedstrijd: “Ja, dat was wel een fijne wedstrijd! Natuurlijk moet Stadskanaal altijd van Westerlee winnen, maar wanneer ik naar mijn eigen prestatie kijk, ben ik wel heel tevreden met die wedstrijd.” Logisch, want de aanvaller scoorde niet minder dan drie treffers in het met 4-1 gewonnen duel: “Het was lekker om een hattrick te maken, maar de teamprestatie is natuurlijk zeker zo belangrijk.”

Toenemend vertrouwen
Die teamprestatie leverde dus een wedstrijd tegen tweedeklasser Pelikaan S. op. Een duel dat door Stadskanaal met vertrouwen tegemoet getreden wordt, want in de achterliggende weken waren de resultaten van Saman en zijn ploeggenoten erg goed: “We raken op elkaar ingespeeld, dat is duidelijk te merken”, aldus Saman, die nog wel een verklaring heeft voor de opgaande lijn: “Na onze nederlaag tegen Musselkanaal maakte Robert Oosting zijn rentree. Robert is een fantastische speler en zijn kwaliteiten geven een enorme impuls aan ons spel.”

Bescheiden
Wanneer we de 20-jarige Saman naar zijn eigen inbreng in de huidige reeks vragen, dan valt zijn reactie op. Want ondanks een ogenschijnlijk vaste basisplaats reageert Saman bijzonder bescheiden: “Elke training en wedstrijd probeer ik me te bewijzen. Vooral door hard te werken. En wanneer ik daardoor belangrijk ben voor het team, dan ben ik tevreden. Uiteraard zou ik graag assists geven en doelpunten maken, maar voor mij begint het bij hard werken.” En wellicht mede door die houding laat de student van het Noorderpoort College in Groningen een aantal andere talentvolle spelers buiten de basis.

Sterk team
Een ander opvallende constatering is dat Saman de komende tegenstander amper kent: “Ik ken de stand in de tweede klasse. Dus ik weet dat Pelikaan S. op dit moment middenmoter is. Ze spelen een klasse hoger, dus ze zullen een sterk team hebben.” Dat zullen de vaste volgers van het Groninger amateurvoetbal kunnen bevestigen, want met erkende topschutters als Freddy de Grooth en Martijn Drent en gevestigde namen als Anton Jongsma en de gebroeders Hoxhaj kan Stadskanaal de borst nat maken.

Bekerdroom
Overigens ziet Saman kansen voor Stadskanaal om in de volgende bekerronde te belanden: “Ik verwacht een open wedstrijd waarin wij onze kansjes wel gaan krijgen. Als we dan de scherpte van de afgelopen weken koppelen aan een gezonde werklust, dan zie ik ons mee gaan in de loting!”

Zandstra

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Jeroen Wiegman: “SPW gaat voor snelle terugkeer naar 3e klasse”

SPW-trainer Jeroen Wiegman hoopt komend seizoen weer te kunnen promoveren met SPW.

Roy Feiken: “Nieuw Buinen heeft wat recht te zetten tegen Stadskanaal, het wordt 3-0.”

Nieuw Buinen speelt zondag de Kanaalstreekderby tegen Stadskanaal, Roy Feiken vindt dat zijn ploeg ...