Alteveer moet Bart Nieland missen na winterstop

AlteveerWaar het voor de meeste amateurvoetballers inmiddels winterstop is, is het seizoen voor Bart Nieland na komende zondag al voorbij. De sterkhouder van Alteveer, die dit seizoen nog geen wedstrijd heeft gemist, gaat zijn studie een half jaar voortzetten in het buitenland en is daarom de gehele tweede seizoenshelft afwezig. Echter is Nieland komende zondag nog wel van de partij, wanneer de geel-zwarten in BATO een concurrent treffen in de middenmoot van 4C. 

Vierde klasse
De 22-jarige Bart Nieland kwam in zijn jeugdjaren drie jaar uit voor BV Veendam en vervolgens nog eens drie jaar bij de amateurs van Veendam 1894. Vanaf zijn 17e speelt hij weer bij de club waar het voor hem begon: v.v. Alteveer. In deze periode speelde hij nooit hoger dan de vierde klasse en uitgerekend in het seizoen waarin zijn ploeg een periodetitel won en speelde voor promotie tegen Bargeres, kwam Nieland niet in actie vanwege een knieblessure. Deze liep hij op 12 april 2015 op: “In de thuiswedstrijd tegen KSC kreeg ik een trap op mijn knie, waarna een stukje meniscus scheurde en mijn knie op slot schoot. Mede door verdere complicaties heb ik daaropvolgende seizoen niet kunnen voetballen.” In het tweeluik tegen de Emmenaren kwam de middenvelder wel in actie, maar tot promotie richting de derde klasse kwam men helaas niet.

Moeilijk te voorspellen
Ook dit seizoen komt Alteveer dus weer uit in de vierde klasse. Een mooie competitie, vindt Nieland: “De competitie is mooi ingedeeld. De ploegen zijn grotendeels gelijkwaardig aan elkaar en komen allemaal uit de buurt.” De ploeg van Rik Udema staat momenteel op plaats acht, met uitzicht op de top-vijf. Of een top-vijf klassering haalbaar is, is voor Nieland moeilijk te zeggen: “Momenteel staat alles heel dicht bij elkaar in de middenmoot, een specifieke plek waar we zullen eindigen is dan ook moeilijk te voorspellen. Wel weet ik zeker dat we geen kampioen worden, maar ook niet degraderen.”

Bart Nieland is één van de sterkhouders van Alteveer (Foto: Be Eelsing)
Bart Nieland is één van de sterkhouders van Alteveer (Foto: Be Eelsing)

Mentaliteit en strijdlust
Wanneer we de inwoner van Alteveer vragen naar de kracht van zijn ploeg, heeft hij een simpele verklaring: “We zijn een tegenstander die moeilijk te verslaan is. Ondanks dat we voetballend vaak de mindere zijn lukt het tegenstanders zelden te domineren.” De geel-zwarten moeten het inderdaad vaak hebben van hun mentaliteit en strijdlust, maar er zijn wel degelijk een aantal goede voetballers te vinden aan de Beumeesweg. Dit zijn onder andere René Meems, Bryan Schenkel en Roy de Wijk, maar ook Nieland past in dit rijtje. De student HBO Logistiek en Economie blijft echter bescheiden: “Ik heb geen specifieke kwaliteiten waarin ik uitblink.” Wanneer wij hem vragen naar wat er beter kan als team, benoemt hij een herkenbaar punt van aandacht: “De nachtrust voorafgaand aan een wedstrijd kan beter. Daar werken we al een aantal jaren aan, haha!”

Drukbezochte wedstrijd
Zondag aanstaande speelt Nieland dus zijn laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen BATO. Het vertrouwen zal groot zijn bij Alteveer, zeker na de wedstrijd van afgelopen zondag tegen het hoog geklasseerde Kwiek. In Hoogezand werd het 1-1. “We waren gelijkwaardig aan Kwiek en mede door goed keeperswerk van Sander van Duuren en een spitsengoal van Bryan Schenkel hielden we terecht een punt over.” Wanneer er gewonnen wordt van de Winschoters gaat Alteveer als nummer zes de winterstop in en behoudt men aansluiting met de top-vijf. Nieland kijkt ernaar uit: “Aangezien de meeste clubs in de regio nu winterstop hebben hoop ik op een drukbezochte wedstrijd!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Terug in de tijd: Jelle Siekman gaat vol vertrouwen achter de bal staan

Met nog zeven minuten op de klok moet Jelle Siekman een strafschop zien binnen ...

Erwin Kuiper gehecht aan de beleving bij Borger

“Ik ben echt wel trots op dit team!” Het zijn de mooie woorden van ...