SC Stadskanaal blaft wel, maar bijt niet

stadskanaal_JPGWat als de poging van Yordi Saman op slag van rust over de doellijn was gerold in plaats van tegen de paal? Dan had SC Stadskanaal met een voorsprong de kleedkamer opgezocht en had het deze voorsprong na de thee met hand en tand kunnen verdedigen. Maar het liep anders: het rollertje van Saman rolde tegen de paal en Pelikaan S. maakte in de tweede helft het verschil. Overigens zonder heel goed te spelen: 3-1.

Profiteren
De wedstrijd in Oostwold was amper begonnen toen Saman wel kon juichen. Wasim El Baroudi ging opzichtig in de fout, waardoor linksbuiten Melvin Rogaar in de gelegenheid kwam om Saman met een intikker te laten scoren. Enkele minuten later had Denny Feiken kunnen profiteren van een volgende onzekerheid in de rood-zwarte verdediging, maar Feiken werkte de bal over het vijandelijke doel.

Bovenliggende partij
Na ruim een kwartier spelen bracht Pelikaan S. de stand in evenwicht toen Wim van Bavel koppend doel trof. Stadskanaal liet zich echter niet van haar stuk brengen en was in de eerste helft de bovenliggende partij. Ondanks het overwicht was Pelikaan S. gevaarlijk via Martijn Drent en Amine Ajouaou, maar doelman Geerlings en een portie geluk voorkwamen treffers. Aan de andere kant had Stadskanaal een aantal keren een nieuwe voorsprong kunnen nemen.

Ongelukkig
Een kopbal van Denny Feiken op aangeven van broer Roy en een schot van Sten Vos (over) troffen echter geen doel, waardoor de stand tot de rust onveranderd bleef. Temeer omdat het buitenkansje van Yordi Saman op slag van rust op ongelukkige manier geen doelpunt opleverde. Op basis van het veldspel en kansenverhouding hoefden de bezoekers zich op dat moment geen zorgen te maken over een plaats in de volgende bekerronde.

Druk opvoeren
In de eerste minuten na de thee was dit ook het geval, zeker toen Roy Feiken een vlot lopende aanval tot bij Saman bracht. De aanvalsleider, die een prima wedstrijd speelde, kreeg zijn voet echter niet goed genoeg achter de bal om opnieuw trefzeker te zijn. Met deze aanval was het zo goed als gedaan met de aanvallende impulsen van Stadskanaal. De thuisploeg voerde onder aanvoering van uitblinker Amine Ajouaou de druk op  en zag dit beloond worden in de vorm van twee treffers.

In het slot
Eerst was het Edu de Jonge Rosa die van afstand trefzeker uithaalde voor de 2-1. Bij deze treffer was een belangrijke rol weggelegd voor Freddy de Grooth, die doelman Royce Geerlings het zicht ontnam. Trainer Slor besloot in de slotfase om verdediger Denny Feiken naar het front te sturen, maar op dat moment was het al 1-3 door een treffer van De Grooth: de goalgetter kreeg op elf meter van het doel een bal voor de voeten en rondde kiezelhard af, waarmee hij de wedstrijd in het slot gooide. Invaller Issa Chuma deelde nog een speldenprikje uit, maar zijn schot krulde voor het doel langs.

Stuntje
Hoewel bekeruitschakeling ongetwijfeld ingecalculeerd zal zijn, heeft SC Stadskanaal haar huid duur verkocht. En met een beetje meer geluk én doeltreffendheid in de eerste helft was een stuntje zonder meer mogelijk geweest.