Veerkrachtig Alteveer doet goede zaken tegen BATO

alteveerUitgerekend Bart Nieland drukte namens Alteveer een stevige stempel op het duel met BATO. Nieland, die vanwege studie binnenkort naar het buitenland vertrekt, nam in de winstpartij de helft van de geel-zwarte productie voor zijn rekening. Met de 4-2 overwinning klom het gehavende Alteveer naar de zevende plaats in 4C, met slechts drie punten achterstand op de tweede plaats.

Puzzelen
En dus gaat Rick Udema met een goed gevoel aan het kerstdiner. Op deze goede afloop zal de oefenmeester wellicht niet hebben gerekend, want in de wedstrijd tegen de Winschoters moest Udema namelijk flink puzzelen. Zeven spelers, waaronder René Meems en Bryan Schenkel waren niet beschikbaar. Om deze reden maakte de pas 17-jarige Robert Bleeker zijn debuut. Bleeker deed dat overigens naar behoren.

Onberispelijk
In de beginfase leek het er nog niet op dat Bleeker zijn debuut met een overwinning zou afsluiten. BATO was de betere ploeg en Alteveer leek te moeten wennen aan de aangepaste opstelling. Na tien minuten kreeg BATO haar eerste kans, maar Sander van Duuren pareerde de Winschoter poging. Vijf minuten later bleef het antwoord van Van Duuren uit: een strafschop werd onberispelijk ingeschoten door Radovan Hecko. De eerste keer dat Alteveer van zich liet horen was halverwege de eerste helft, maar Roy de Wijk schoot niet goed genoeg in.

Onzorgvuldig
Hoewel Alteveer beter in de wedstrijd kwam, was het aan doelman Van Duuren te danken dat de achterstand minimaal bleef. Aan de andere kant was het aan Roy de Wijk en Rudy Wortelboer te wijten dat de achterstand er bleef. Beide aanvallers sprongen onzorgvuldig om met kansen, waardoor beide ploegen met een 0-1 stand de kleedkamers betraden.

Offensief
De laatste supporters moesten hun plaatsje langs de lijn nog opzoeken, toen er al gejuicht kon worden in Alteveer: een hoekschop van Roy de Wijk werd door doelman Ottens niet goed verwerkt, waardoor Ramon Jansen op fraaie wijze de gelijkmaker maakte. Dit was voor de thuisploeg het teken om de mouwen nog maar eens op te stropen: Rudy Akpinar zette het offensief kracht bij door de 2-1 binnen te koppen. Bart Nieland leek vervolgens in de zeventigste minuut het verschil definitief te maken door een volgende corner van De Wijk tot doelpunt te promoveren.

Aansluitingstreffer
Alteveer besloot de voorsprong te verdedigen en zakte iets in. Dit gaf BATO de gelegenheid om aan te zetten voor de aansluitingstreffer. Maar opnieuw vond het in Van Duuren een (meestal) niet te nemen hobbel. Slechts één keer waren de wit-blauwen de goalie te slim af: een vrije trap van Nicky de Haan belandde via Van Duuren in de voeten van Jesse van Delden die de 3-2 aantekende.

Op karakter
BATO ging op jacht naar de gelijkmaker, maar gaf in deze jacht veel ruimte weg achter de eigen verdediging. Ruimte waar de speersnelle Roy de Wijk dankbaar gebruik van maakte. Eén van de uitvallen werd met een overtreding gestuit: doelman Ottens ging terecht met rood van het veld, waarna Bart Nieland vanaf de stip de 4-2 eindstand op het bord zette. Al met al een fraaie overwinning zoals Alteveer ze al regelmatig behaalde: op karakter!