Arend Scholtens: “Handhaving met Sellingen en dan een nieuwe club!”

SellingenNa drie seizoenen bij Sellingen nam trainer Arend Scholtens in het afgelopen voorjaar afscheid op het hoogtepunt: de geel-zwarten promoveerden naar de vierde klasse, waarmee voor Scholtens de klus geklaard was. Maar slechts een paar maanden later stond de Assenaar weer op het trainingsveld in Sellingen: “De club had een probleem en vroeg of ik bereid was de helpende hand toe te steken.”

Topkandidaat
Het probleem dat de club had? De vers aangestelde Ronald Sjabbens vertrok vanwege veranderde werkomstandigheden. Volgens Scholtens kwam de club toen snel bij hem terecht: “Voorzitter Scheper belde me op een maandagochtend met de vraag of aan het einde van die week weer trainer van Sellingen wilde worden. Omdat de voorzitter aangaf dat zowel bestuur als spelersgroep mijn naam direct hadden genoemd als opvolger, hoefde ik niet lang na te denken!”

Arend Scholtens...
Arend Scholtens: tussenpaus bij Sellingen…

Tandvlees
En dus coachte de 55-jarige Scholtens zijn geel-zwarte brigade naar twee overwinning op rij, tegen DSC ’65 en Weerdinge. Alsof het de normaalste zaak van de wereld was: “Nou, in die gewonnen wedstrijden liepen sommige spelers op hun tandvlees hoor. Ik ben toch wel wat geschrokken van wat er in een aantal maanden veranderd was.” Want waar Scholtens op een trainingsopkomst van zestien spelers kon rekenen, moest hij het direct na zijn her-aanstelling soms met de helft doen. En volgens de oefenmeester begint succes bij trainingsarbeid: “Wanneer je je ideeën op de training niet kunt overbrengen, dan ga je daar in wedstrijden last van krijgen. Nog los van de conditie, die bij sommige spelers aanzienlijk terug was gelopen.”

Trainingsbeest
Werk aan de winkel, voor de man die in het dagelijks leven een leidinggevende functie bekleedt bij werkvoorzieningsschap Wedeka: “Ik heb een belronde gedaan en heb spelers weer richting het trainingsveld kunnen krijgen! Hierdoor kan er gerichter getraind worden én kunnen we de basis leggen voor een succesvolle tweede seizoenshelft.” Overigens waarschuwt Scholtens zijn spelers voor de eerste weken van het nieuwe jaar: “Januari wordt een intensieve maand, met veel trainingen en oefenwedstrijden!”

Afscheid
Allemaal om Sellingen te behouden voor de vierde klasse. Een hels karwei, volgens Scholtens: “We zitten in een zware Drentse klasse, maar als we als team kunnen opereren, ben ik ervan overtuigd dat het goed gaat komen.” Als dat lukt, dan zal Scholtens ‘zijn’ Sellingen met een gerust hart overdragen aan een collega-trainer, want dat er een nieuw afscheid komt, staat al vast: “Ik voel veel vertrouwen van de club, maar om meerdere redenen beperk ik mijn nieuwe dienstverband tot een paar maanden.”

Mooie club
Scholtens heeft namelijk de overtuiging dat een trainer maximaal drie seizoenen zou moeten werken. Maar er is meer, geeft hij aan: “De reistijd tussen Assen en Sellingen is gewoon aan de forse kant. Daarnaast wil Sellingen op de vrijdag trainen en dat heeft niet mijn voorkeur.” En dus zal de ambitieuze Scholtens zijn horizon verbreden, waarbij hij ervan uit gaat dat er een mooie club op zijn pad zal komen: “Bijvoorbeeld een net gepromoveerde vierdeklasser zou ideaal zijn. Een spelersgroep met zowel jong talent én ervaren krachten tot een geheel smeden en laten uitgroeien tot een stabiele vierdeklasser. Kom maar op!”

image

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Rico van Heumen: “Wedde voelt als een familie”

Rico van Heumen is een echte verenigingsman en prijst het collectief van Wedde.

Arjen Heidekamp: “Het eerste elftal moet meegroeien met de club”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...

Terug in de tijd: Bas Alting: “Voor mij is het seizoen ten einde”

Bas Alting liep een gebroken been op en daardoor is zijn seizoen vroegtijdig ten ...