Protos Weering: Valthermond gaat voor halve finale

PWZHet vermaarde Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi start vanavond. Honderd ploegen strijden op twintig locaties om een plaats in de volgende ronde. In deze volgende ronde, de kwartfinale, is plaats voor ‘slechts’ vijftig ploegen: de nummers 1 en 2 uit iedere poule en de tien beste nummers 3 plaatsen zich.

Tien clubs
De Kanaalstreek is met tien clubs vertegenwoordigd in de eerste ronde. In poule H nemen Valthermond, NWVV, Titan en SC Stadskanaal het tegen elkaar op. SVBC in de enige vreemde eend in de bijt.

Alles winnen
Voor rasvoetballer Theo Gennissen is Protos Weering iets om naar uit te kijken. De man die in het verleden furore maakte bij het Borgerder zaalteam La Veuger Boys, zal zijn Valthermond bij de hand willen nemen: “Ik vind dat we alles moeten winnen, vanavond. Eigenlijk vind ik dat Valthermond altijd alles moet winnen, maar ik weet heel goed dat het in de zaal niet altijd zo werkt.”

Gelukkige loting
Gennissen, 39 jaar inmiddels, zal overigens vanavond niet ‘volle bak’ gaan, geeft hij aan: “Ik ga ervan uit dat we deze ronde doorkomen, dus dan wacht komende vrijdag alweer zware avond.” Wat de stylist betreft gaat het toernooi daarna pas echt beginnen: “Met onze selectie moet een plaats in de halve finale mogelijk zijn. En wanneer we dan een beetje geluk hebben met de loting, zijn er mooie dingen mogelijk!”

banner-valthermond

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Alteveer en Johan Postma verlengen samenwerking

Alteveer is zeer tevreden over de huidige samenwerking met trainer Johan Postma.

Trainerscarrousel

Overzicht van de trainers die blijven of vertrekken bij de clubs in de Kanaalstreek.

Trainerscarrousel: Buinen legt oude bekende vast

Traditioneel gezien begint de trainerscarrousel in het najaar te draaien, maar doen de meeste ...