Protos Weering: HOC overtuigt, Borger met hakken over de sloot

HOC heeft tijdens haar eerste deelname ooit aan het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi een aardig visitekaartje afgegeven. In sporthal ‘De Koel’ in Borger werd de club uit Odoorn op knappe wijze ongeslagen poulewinnaar. Ook Ter Apel ’96 en Borger plaatsten zich voor de kwartfinale van het prestigieuze zaalvoetbaltoernooi.

Afgeladen sporthal
Met een poule met daarin derdeklassers Ter Apel en Borger, vierdeklasser HOC en vijfdeklassers EEC en Valther Boys waren er deze avond in sporthal ‘De Koel’ geen uitgesproken favorieten. In een afgeladen sporthal openden EEC en HOC het bal. Al gauw leek HOC een makkelijke zege te gaan halen, maar EEC weerde zich kranig en knokte tot aan de laatste minuut voor wat het waard was. Er waren kansen op een gelijkspel, maar HOC stapte met een nipte 3-2 zege van het veld.

Flinke oorwassing
Daarna was het de beurt aan het thuisspelende Borger, waarvan verwacht werd dat het zich wel zou gaan plaatsten voor de volgende ronde. De eerste wedstrijd tegen het zwakke Valther Boys leverde geen problemen op en een ruime 6-1 overwinning was het gevolg. HOC, dat nog wat moeite had gekend met EEC, kende dat totaal niet met Ter Apel en gaf de derdeklasser een flinke oorwassing: 5-1.  Die uitslag stond in het volgende duel in het voordeel van Ter Apel tegen Borger op het scorebord. Borger, dat deze avond wat door spanning bevangen leek, zag daardoor de 6-1 zege tegen Valther Boys teniet gedaan worden.

Zekere overwinning
HOC werd de eerste ploeg die zich plaatste voor de volgende ronde, want ook de derde wedstrijd werd gewonnen. De 8-0 overwinning op Valther Boys was de grootste uitslag van de avond. Ter Apel versloeg EEC en kwam daarmee op zes punten, waarbij de ploeg ook nog een zekere overwinning in het vooruitzicht had staan tegen Valther Boys. Plaatsing voor de volgende ronde was dan ook een kwestie van tijd en dus moest het thuisspelende Borger nog vol aan de bak om zich te kunnen plaatsen voor de kwartfinale.

Duur puntje
Ondanks dat HOC zich al had geplaatst ging het wel voluit tegen Borger en dat leverde een boeiende en spannende wedstrijd op. De 2-2 eindstand was uiteindelijk een terechte uitslag, waarbij dat ene puntje voor Borger van vitaal belang kon zijn. Dan moest er in de laatste wedstrijd van de avond wel gewonnen van buurman EEC.

Minimale overwinning
De blauw-witten hadden echter ook nog kans op plaatsing gezien het Valther Boys ook had verslagen en het doelsaldo ook voldoende perspectief bood. Borger was het aan zijn stand verplicht om te winnen, maar had het zeer lastig tegen het stugge EEC. Tot aan de laatste seconden bleef het spannend, maar met een minimale 1-0 overwinning plaatste Borger zich uiteindelijk als één van de beste nummers drie van de avond.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Westerwolde weer op volle bestuurskracht

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 19 september jl. van v.v. Westerwolde stond onder meer ...

Nieuw Buinen slaat aanval Buinen af

Foto Andries Middelbos, Remco Huizing kopt Buinen op een 1-0 voorsprong. Nieuw Buinen lijkt ...