Protos Weering: NWVV troeft SC Stadskanaal af

poule-hWat een ontknoping in ‘De Mondenhal’ in Nieuw Weerdinge tijdens de eerste ronde van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi! Titan, NWVV en SC Stadskanaal sloten allen af met zes punten. Titan eindigde met een doelsaldo van +2 op de tweede plaats en plaatste zich daarmee voor de kwartfinale.

Doelsaldo
De ontknoping voor NWVV en SC Stadskanaal was een stuk spannender: omdat beide ploegen een doelsaldo van +1 hadden, gaf het onderling resultaat de doorslag. NWVV werd derde. Waar dit al spannend was, was de strijd om bij de tien beste nummers drie van de eerste ronde te komen helemaal een zenuwslopende bezigheid.

Onderscheidende Kloppenburg
Zuidwolde had, net als de Nieuw-Weerdingers, zes punten en een doelsaldo van +1. Hierdoor werd het aantal gescoorde doelpunten beslissend: met 12 om 8 trok NWVV aan het langste eind. Met een plek in de kwartfinale als beloning. Achteraf werd het verschil gemaakt in de ontmoeting tussen NWVV en SC Stadskanaal. Een wedstrijd waarin doelman Kloppenburg zich meerdere keren kon onderscheiden, onder andere door een strafschop van Roy Feiken te stoppen. Aan de andere kant deden Roy Supèr en Marko Mihalj het werk: 1-2.

Kanon in de zaal
Uiteindelijk herstelde NWVV zich dus van de 1-5 in de eerste wedstrijd tegen Valthermond. Met Hidde Gosevoort als vormgever en Marko Mihalj als blikvanger legde de zwart-blauwe brigade de hele avond een gezonde dosis werklust aan de dag. Roy Supèr overdreef het af en toe, maar met vijf treffers zullen weinig ploeggenoten hem het kwalijk nemen. Ook Mihalj deed van zich spreken: ook hij scoorde vijf keer, waaronder een fraaie goal tegen SC Stadskanaal.

Teleurstellende Knoalsters
SC Stadskanaal stelde met haar vierde plaats toch wel teleur. In Royce Geerlings hadden de Knoalsters een betrouwbare goalie, Denny en Roy Feiken maakten samen wel zeven treffers, maar over het geheel was het te mager. En dat zat hem vooral in de gelijkwaardigheid van de selectie. De gebroeders Feiken weten elkaar feilloos te vinden en zijn absoluut de mannen waar het om draait, maar door nadrukkelijk op zoek te gaan naar elkaar en succes, deden de Feikens hun ploeggenoten wellicht te kort.

Ongelukkig
Veel van de schoten van afstand misten precisie, waardoor er uiteindelijk niet genoeg werd gescoord. Een Knoalster die een ongelukkige avond kende was Sten Vos. De aanvaller hielp een aantal zeer fraaie kansen om zeep, waardoor de teller op ‘slechts’ twee treffers bleef staan. Waar SC Stadskanaal in de vorige editie van Protos Weering nog met de hakken over de sloot verder mocht, vond men nu dus al in de eerste ronde haar Waterloo.

Uitgebalanceerd Titan
Dat gold niet voor het thuis spelende Titan. De rood-witten hebben een uitgebalanceerd team, zonder echte uitblinkers. Raymond Duitscher paste  in de laatste linie naar behoren op de winkel, maar is kwetsbaar wanneer het op snelheid aankomt. Harm-Jan Moesker werkte hard, maar mist de finesse van een spelmaker. De meest opvallende man bij de Nieuw Weerdingers is Robin Broekema: de middenvelder zette de meeste aanvallen op en stond ook nog drie keer aan het einde van een aanval. Al met al verdiende Titan de tweede plaats het meest.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Voorbeschouwing 1 en 2 november

De wedstrijd tussen TEVV en Germanicus, waarover Ronny Zwikker al sprak in zijn interview ...

Transfertalk

Overzicht van de transfermutaties van de Kanaalstreekclubs.

Gezocht: trainer

Wegens omstandigheden is v.v. Valthermond per direct op zoek naar een trainer voor het ...