Protos Weering: Valthermond ongenaakbaar 

logo_valthermondValthermond heeft in de eerste ronde van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi een uitstekende indruk gemaakt. De ploeg van Harris Huizingh werd poulewinnaar door al haar wedstrijden te winnen. Drie wedstrijden werden met een ruime marge gewonnen: alleen de nummer twee van de avond, Titan, wist de schade te beperken.

Hecht collectief
In de openingswedstrijd van de avond troffen Valthermond en SC Stadskanaal elkaar. Vooraf werd verwacht dat de Knoalsters de naaste belager van de Mondkers zouden zijn, maar gedurende de avond bleek dit anders. Waar Valthermond als een hecht collectief optrad, was Stadskanaal vooral afhankelijk van de inbreng van Denny en Roy Feiken. Laatstgenoemde scoorde dan wel twee keer tegen Valthermond, maar kon een ruime 6-2 nederlaag niet voorkomen. Bij Valthermond was Demy te Velde de meest waardevolle speler met drie goals. Lars Baas, Tom Meijers en Theo Gennissen namen de andere treffers voor hun rekening.

Uitblinker Te Velde
Met Te Velde is de uitblinker van de avond genoemd. De youngster maakte in totaal zeven treffers, waaronder beide goals in het afsluitende duel tegen Titan: 2-0. De eerste goal werd overigens al na dertig seconden gemaakt, nadat Raymond Duitscher de bal simpel inleverde. Het duel met de rood-witten was er één om des keizers baard, want Valthermond was na drie zeges al zeker van de volgende ronde.

Goals verdeeld
Nadat de basis was gelegd tegen Stadskanaal, werd NWVV met 5-1 aan de kant gezet. In dit duel werden goals verdeeld onder Rick Schlimback, Theo Gennissen, Alwin Braakman en Lars Baas. Het vijftal werd vol gemaakt door een eigen treffer van NWVV. De derde overwinning werd geboekt tegen SVBC, de zwakste ploeg van de avond. Via Te Velde en Lars Baas, die beiden twee keer scoorden, werd er snel afstand genomen: Tom Meijers’ naam kwam in dat duel ook op het scorebord.

Outsider
Met de creativiteit van Braakman en Gennissen en de doeltreffendheid van Te Velde en Baas heeft Valthermond een sterke basis. Voeg daar het solide keeperswerk van Victor van der Vlag en de onverzettelijkheid en teamgeest van Rick Schlimback, Tom Meijers en Jens Bulle aan toe en de blauw-witten kunnen als een serieuze outsider voor een finaleplaats gezien worden. Maar voordat het zo ver is, moet men eerst de kwartfinale (30/12) en het trainingskamp in Salou (2 t/m 6 januari) goed doorkomen. En de halve finale….

banner-valthermond

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nieuwe versoepelingen van de maatregelen voor voetbal

Er zijn nieuwe versoepelingen voor het voetbal, langzaam aan lijkt het weer naar normaal ...