Protos Weering – Droom Borger en Titan voorbij

PWZBorger heeft in de kwartfinale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi niet voor een stunt kunnen zorgen. In een zeer zware poule met onder andere eersteklassers Achilles ’94 en Emmen lukte het de groenhemden niet om ook maar een punt binnen te halen.

Indruk
Zoals verwacht plaatsten Emmen en Achilles zich, maar ook Germanicus deed dat, waarbij de ploeg uit Coevorden deze avond de beste indruk maakte. Voor de openingswedstrijd van Borger, dat tegen Emmen moest spelen, had Germanicus de eerste wedstrijd van de avond gewonnen door Titan met 2-0 te verslaan. Wie verwacht had dat Emmen een makkelijke prooi had in Borger kwam bedrogen uit.

Hecht blok
De eersteklasser had het moeilijk om door het hechte blok van Borger te komen. Emmen kwam met 1-0 voor, maar zag Björn Everts niet veel later de gelijkmaker aan laten tekenen. De hulp van de arbiter moest er aan te pas komen om Emmen alsnog aan de overwinning te helpen. Een kinderachtig gegeven tijdstraf zorgde ervoor dat Emmen in een overtalsituatie kon scoren en daardoor de wedstrijd met 2-1 won.

Vaardige Schuiling
Achilles opende met een overwinning op Titan, waarna Borger het op moest nemen tegen Germanicus. De club uit Coevorden beschikte over een aantal vaardige spelers met Nick Schuiling als uitblinker. Borger kwam er na een snelle tegentreffer ook niet echt aan te pas en verloor deze wedstrijd met 4-0. Zowel Titan als Borger hadden op dit moment geen punten en dat betekende zo goed als zeker uitschakeling.

Om de eer
De kraker tussen Achilles en Emmen leverde een 4-2 zege op, waarbij het eraf en toe hard aan toe ging en zelfs een rode kaart werd getrokken. Om in ieder geval toch nog een punt te pakken of drie punten moest Borger proberen te winnen van Titan. Titan kwam op 1-0 voorsprong, maar Ronald Bulthuis zorgde voor de gelijkmaker. Dit leek ook de eindstand te worden, maar in de laatste minuut van de wedstrijd lukte het Titan toch nog om de 2-1 te scoren.

Rode Wolters
Voor Borger restte alleen de wedstrijd tegen Achilles nog, dat nog moest winnen. De Assenaren verloren namelijk verrassend genoeg van het sterk spelende Germanicus. In dit laatste duel moest doelman Mark Wolters al na drie minuten naar de kant vanwege een rode kaart. De doelman maakte hands buiten de cirkel, waardoor Bulthuis ruim twintig minuten het doel moest verdedigen. Achilles stond op dat moment met 1-0 voor, maar had vijf minuten lang tijdens de man meer situatie de groots mogelijke moeite met het maken van een doelpunt. In de slotseconden van deze tijdstraf lukte het toch nog. Borger kwam verrassend genoeg nog terug tot 2-1 via Mark Meinema, maar zag de Assenaren in de slotfase nog uitlopen naar een 5-1 zege.

Tweede seizoenshelft
Doordat Emmen de laatste wedstrijd nog won van het al geplaatste Germanicus kwamen zij net als Germanicus en Achilles op 9 punten. Dat betekende voor alle drie de teams plaatsing voor de halve finale, terwijl Borger en Titan zich kunnen gaan voorbereiden op de tweede seizoenshelft.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Sponsornieuws!

De redactie van FC Kanaalstreek is zeer verheugd te kunnen melden dat het in ...

ZVC’14 Zand en Veen Cup in Gasselte

Op zaterdag 11 juni a.s. spelen de drie moederverenigingen van SJO ZVC ’14, met ...

Trainer/Trainster gezocht voor ST Valthermond/HOC MO19

ST Valthermond/HOC is op zoek naar een trainer/trainster voor de MO19