Protos Weering: Nieuw Buinen probleemloos naar halve finale

PWZIn de kwartfinale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi kende Nieuw Buinen geen enkele moeite met de tegenstanders die het in Nieuw Weerdinge ontmoette. Valthermond ging in het kielzog van de oranjehemden ook naar de halve finale, Ter Apel ‘ 96 vond haar Waterloo.

Vormgevers
Reikhalzend werd er uitgekeken naar de kraker van de avond: de wedstrijd tussen Nieuw Buinen en Valthermond. In deze wedstrijd was het, zoals vaker, Samad Faraouni die Nieuw Buinen bij de hand nam. Op aangeven van de andere vormgever, Robert Hamming, maakte de balvirtuoos de 1-0. Wessel Koomans en Theo Gennissen waren de andere mannen die scoorden: het duel leverde Nieuw Buinen een 2-1 overwinning op.

Slordig Ter Apel
Op dat moment had Nieuw Buinen al zes punten: Ter Apel werd met 4-1 aan de kant gezet, mede door twee treffers van Wessel Koomans. Namen de rood-zwarten bracht Jeroen Schoonebeek de spanning nog terug, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam Ter Apel niet. De grensdorpbewoners vielen toch wel tegen: gehaast en slordig spel maakten goede resultaten onmogelijk: alleen de openingswedstrijd tegen EHS ’85 leverde punten op.

Onmisbaar trio
In het restant van de avond ging Nieuw Buinen ‘ gewoon’ door met winnen: EHS ‘ 85 ging met 5-0 over de knie en Fit Boys, dat nog hoop had op een plaats in de halve finale, werd na een voorsprong toch met 5-1 aan de kant gezet. In beide wedstrijden was het trio Hamming, Faraouni en Frank Schijff toonaangevend en onmisbaar.

Veel kwaliteit
Ook Valthermond plaatste zich voor de halve finale. Niet op de overtuigende manier zoals men in de eerste ronde speelde, maar in de beslissende wedstrijd tegen Ter Apel werd duidelijk dat de ploeg veel kwaliteit bezit: via Alwin Braakman kwamen de Mondkers vlot op voorsprong, waarna onder ander Lars Baas en Demy te Velde een 6-0 eindstand op de borden zetten.

Halve finale
Voor Nieuw Buinen en Valthermond krijgt Protos Weering in januari een vervolg. En wat zou het prachtig zijn om deze clubs en het verrassend goed presterende HOC op zaterdag 14 januari in de finale te zien schitteren…

banner-valthermond

banner_nieboer

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

TransferTalk: drukte in de aanval van Nieuw Buinen

Herman Scherpen, de nieuwe trainer van Nieuw Buinen heeft volgend seizoen iets te kiezen. ...

FC Kanaalstreek Amateurtoto 2021/2022 Speelronde 10

Deelnemers dienen voor de onderstaande acht wedstrijden een voorspelling te doen.

TEVV 2 heeft een nieuw tenue

Het tweede elftal van TEVV werd de afgelopen twee seizoenen kampioen en promoveerde van de ...