Onstwedder Boys naar finaledag Indoor Soccer toernooi

onstwedder_boysOnstwedder Boys is er gisteravond in geslaagd om zich te plaatsen voor de algehele finaledag van het Indoor Soccer toernooi bij ZVV WMC in Winschoten. De beslissing in de kruisfinale tegen de zaterdagafdeling van WVV viel na shoot-outs. Hierin was doelman Koudstaal erg belangrijk. 

Selectie Onstwedder Boys
Op 27 december trad Onstwedder Boys al voor het eerst aan bij het fameuze boardingtoernooi in Winschoten. Dit deden zij met de volgende spelers: Rein Koudstaal, Taco Koudstaal, Nick Wagenaar, Ties Bruining, Rutgert Tipker, Peter Orsel en Gerwin de Wijk. In deze eerste voorronde wisten zij zich als laatste te plaatsen door derde in de poule te worden.

Belangrijk punt
In de wetenschap dat het niveau deze avond hoger zou liggen, begon Onstwedder Boys overtuigend tegen SGV. Toch kwam de equipe onder leiding van leider René Jonker achter tegen de competitiegenoten. In de laatste minuut wist Nick Wagenaar toch het net te vinden waardoor een, wat later op de avond bleek, heel belangrijk punt werd binnengehaald.

ASVB te sterk
In de tweede wedstrijd verloor Onstwedder Boys van het tweede elftal van ASVB. De Blijhamsters speelden met een degelijk zaalteam, dat in de eerste voorronde ook al te sterk bleek voor de oranjehemden. Het duel eindigde uiteindelijk in 2-1. Deze wedstrijd was het Peter Orsel die zijn doelpunt meepikte.

Krachten gespaard
De derde wedstrijd werd eenvoudig gewonnen van Drieborg. Door twee doelpunten van Rutgert Tipker en één van Gerwin de Wijk werd het 3-1 en bleek het een wedstrijd waarin wat krachten gespaard konden worden voor het restant van de avond.

Beter doelsaldo
In de laatste poulewedstrijd tegen PJC leek winst noodzakelijk voor de Onstwedders. Met goed en degelijk voetbal werden de Pekelders weggespeeld. Veel kansen werden echter gemist, waardoor er in tien minuten uiteindelijk niet gescoord werd. Rein Koudstaal onderscheidde zich nog door twee spaarzame uitvallen van PJC onschadelijk te maken. Na de wedstrijd bleek dat SGV punten had verspeeld tegen Drieborg, waardoor Onstwedder Boys met vijf punten en een doelsaldo van +1 net iets beter was dan SGV, dat met vijf punten en een doelsaldo van nul uitgeschakeld was.

Koudstaal belangrijk
In de kruisfinale tegen de nummer twee van de andere poule, WVV Zaterdag, kwam Onstwedder Boys vroeg op achterstand. Met een extra aanvaller in het veld werd gevochten voor wat men waard was, wat in de laatste minuten resulteerde in de 1-1 van Gerwin de Wijk. Shoot-outs bleken noodzakelijk om de winnaar te bepalen. Namens Onstwedde namen Peter Orsel, Gerwin de Wijk en Taco Koudstaal de verantwoordelijkheid, terwijl het voor Rein Koudstaal zaak was om zijn doel schoon te houden. Orsel en De Wijk bleven kalm en omspeelden beide de snel uitkomende doelman. Doelman Koudstaal wist de tweede en derde inzet van WVV te stoppen, waardoor het duel na vijf shoot-outs gespeeld was.

Finaleavond
Door deze overwinning speelt Onstwedder Boys vrijdagavond 6 januari op de algehele finaleavond van het Indoorsoccertoernooi. ASVB 2 is dan voor de derde keer de tegenstander. De overige tegenstanders worden woensdag 4 januari bekend als de laatste voorronde voor de finaledag gespeeld wordt. Het programma in de sporthal aan de Stikkerlaan begint vrijdag om 18.30.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Transfertalk

Overzicht van de transfermutaties van de Kanaalstreekclubs.

Overzicht plan B Amateurvoetbal

De KNVB heeft een plan en routekaart samengesteld voor hoe het straks verder moet ...