Valthermond onderuit in Spanje

logo_valthermondTweedeklasser Valthermond vertrok in de vroege ochtend van 2 januari naar Salou voor een trainingskamp. Onderdeel van de stage was een oefenwedstrijd tegen het lokale Reddis CF: een wedstrijd waarin de blauw-witten onderuit gingen.

Zieke Meijers
Wedstrijden tijdens trainingskampen en Valthermond blijven een slechte combi. De twee trainingen van dinsdag zorgden voor de nodige pijntjes en teveel spelers hebben moeite om de knop om te zetten. Harris Huizingh begon met de sterkst mogelijke opstelling. Alleen Tom Meijers moest vanwege griep de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan.

Valthermond ging onderuit onder de Spaanse zon...
Valthermond ging onderuit onder de Spaanse zon…

Afgestraft
Valthermond opende aardig, wat resulteerde in een tweetal corners en een halve mogelijkheid voor Edwin Drenth. Reddis geeft echter goed partij en beschikt over enkele balvaardige, handige spelers. Niet goed verdedigen wordt door de Spanjaarden dan ook direct afgestraft. Doelman Erwin Timmer is kansloos. Dat is Timmer kort daarop ook als een vlot lopende aanval middels een lobje wordt afgerond: 2-0.

Aansluitingstreffer
Rond het half uur spelen zorgt Demy te Velde na een mooi opgezette aanval voor de aansluitingstreffer, maar echt grip krijgen de Monkers niet op de partij. Voor de rust scoren beide teams nog een keer. Gydo Buurman neemt de Nederlandse treffer voor zijn rekening.

Slotakkoord
Na de pauze loopt Reddis al snel weer uit naar twee treffers verschil. Opnieuw ziet het er verdedigend niet goed uit. Xander Bouma, die na de rust Erwin Timmer vervangt, houdt met enkele prima reddingen zijn ploeg in de wedstrijd. Dat doet ook Demy te Velde, door een lange pass van Lars Baas beheerst af te ronden en de stand op 4-3 te brengen. Het slotakkoord is echter weer voor de Spanjaarden die zorgen voor een 5-3 eindstand.