Borger overwintert in Portugal

borgerOok dit seizoen kiest de technische staf van het vlaggenschip van SV Borger er voor om te ‘overwinteren’ in Portugal. De mannen van trainer Arne Joling zijn nu een aantal dagen onderweg. Tijd voor een update.

Reizen en acclimatiseren
Afgelopen woensdagochtend, 4 januari, reisde de selectie van SV Borger in alle vroegte naar het zonnige Albufeira. De eerste dag stond in het teken van acclimatiseren: rusten op bed, of aan het zwembad en aan het einde van de middag een strandwandeling richting het oude centrum van de Portugese badplaats. Daar aangekomen werd er genoten van een lekker drankje op één van de vele terrassen. Toen de karaoke set tevoorschijn werd gehaald werd het al snel erg gezellig!

Trainen en praten
Na een goede nachtrust en een gezamenlijk ontbijt stond de volgende ochtend de eerste training op het programma. De trainers hadden een gevarieerde oefensessie voorbereid. Het luie zweet kwam er dan ook al snel uit bij het gros van de spelers. Niet zo gek, want de zon deed ook goed zijn werk. Berichten over de kou en sneeuw in Nederland werden glimlachend ontvangen onder de hemelsblauwe lucht. De middag stond in het teken van de individuele tien minuten gesprekjes met de spelers. Hierin werd teruggeblikt op de eerste seizoenshelft en vooruitgekeken naar de toekomst.

Overwinteren: trainen op het strand...
Overwinteren in Portugal: trainen op het strand…

Quizzen en voorbereiden
Aan het einde van de middag vertrok het complete gezelschap weer naar het centrum voor een voetbalquiz in een Nederlandse kroeg. Deze werd gewonnen door Albert Stevens en Lars Herink. Zij mochten de champagne ontkurken. De rest van de avond vermaakte de selectie zich in de plaatselijke horeca. Laat werd het uiteraard niet, want de volgende dag stond er een oefenwedstrijd op het menu tegen een eersteklasser. Daarin wilden de Borgerders goed voor de dag komen en zeker geen uitgebluste indruk maken.

Oefenen
Vrijdag was dus matchday! ‘s Ochtends werd er gerust. Na de bespreking in open lucht vertrokken de groenhemden per touringcar naar het kunstgrasveld, waar even later GRC ’14 ook arriveerde. Deze tegenstander komt uit Giessen/Rijswijk en staat vijfde in de eerste klasse. Een geduchte opponent dus! In de wedstrijd was dit ook duidelijk te zien. GRC viel aan en Borger probeerde hen vooral tegen te houden.

Handhaven
Hoewel dit helemaal niet onaardig ging werd het uiteindelijk toch 0-8 voor de Giessenaren. De geleverde arbeid nemen de Borgernaren toch maar weer mooi mee richting de tweede seizoenshelft. Want daar is het uiteindelijk om te doen! Borger wil zich handhaven en zal alles in het werk stellen om dit te realiseren.

Lissabon
Zaterdag begon Borger met een strandtraining, waarna de oefenwedstrijd tussen Ajax en Red Bull Leipzig bezocht werd. Zondag staat in het teken van een bezoek aan Lissabon. Nadat het stadion van Benfica met een bezoek is vereerd reist het gezelschap verder naar het vliegveld. In de nacht van zondag op maandag zal het trainingskamp bij sporthal ‘De Koel’ tot een einde komen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sponsornieuws!

De redactie van FC Kanaalstreek is verheugd te kunnen melden dat het in de ...

Bekertoernooi start op 2 september

Op de website van de KNVB zijn de indelingen voor de eerste bekerronde bekend ...

Wegen Pekelder Boys en Tonny Huft scheiden na dit seizoen

Pekelder Boys neemt na het huidige voetbalseizoen afscheid van trainer Tonny Huft.