Kerstzaalvoetbal Gieten: finaleavond

Kerst gietenDe 35e editie van het Kerstzaalvoetbaltoernooi in Gieten is ten einde. In sporthal ‘De Goorns’ werd door zes teams een finaleavond afgewerkt. Deze zes ploegen bleken na een voorronde en halve finale de sterkste van dertig ploegen. Na een spannende finaleavond was het uiteindelijk SC Emmeloord dat met de hoogste eer aan de haal ging. Het organiserende Gieten eindigde op de vijfde plaats.

Poulefase
De finaleavond begon met twee poules van drie ploegen. Hierin deed de thuisploeg het tegen WVV niet onaardig door een 0-2 achterstand weg te werken door een goal van Jarno Hoiting  en een eigen goal van de Winschoters. Uiteindelijk trokken de rood-zwarten toch aan het langste eind. De tweede wedstrijd van Gieten liep uit op een teleurstelling: ZNC was met 2-5 te sterk. Jeroen Buurke en Jarno Hoiting redden de eer voor ‘Gieter Heertjes’.

Gieten vijfde
Door de nederlagen in de poulefase was Gieten veroordeeld tot het spelen van de wedstrijd om de vijfde plaats. In dit duel was VAKO de tegenstander: de ploeg uit Vries was zonder begeleiders en wisselspelers naar De Goorns gekomen, waarmee het liet merken de finale allesbehalve serieus te nemen. De 6-1 overwinning van Gieten, met goals van onder andere Jeroen Buurke en Bas Alting (‘Rabona’!) was volledig terecht en loon naar werken.  

Finale
Uiteindelijk plaatsten Emmeloord en WVV zich voor de grote finale. Hierin kwamen de Winschoters nog wel op voorsprong, maar bleek Emmeloord de betere: 2-5.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

ZVC ’14 zoekt trainers

Met het einde van het huidige voetbalseizoen in zicht, zijn veel besturen al bezig ...

Loek Swarts gaat Westerwolde verlaten

Ondanks dat vierdeklasser Westerwolde een contract voor onbepaalde tijd overeen was gekomen met Loek ...