Valthermond kent geslaagde trainingsweek

logo_valthermondIn de vroege ochtend van 2 januari meldden de eerste spelers van Valthermond zich op sportpark ‘De Meent’. Met de jaarwisseling nog vers in het geheugen kon de blik worden gericht op het komende trainingskamp: een werkweek onder de Spaanse zon, geheel in het teken van de tweede helft van het lopende voetbalseizoen.

Voorspoedige reis
Na een voorspoedige busreis naar luchthaven Schiphol vertrok het gezelschap, bestaande uit spelers, technische staf, sponsoren en bestuurders, per vliegtuig naar Salou. Een voorspoedige reis die rond het middaguur eindigde in de bekende badplaats. De probleemloze reis had tot gevolg dat de spelers nog fit waren: een strandloopje in de middag betekende de eerste trainingsactiviteit van 2017. De avond werd gevuld met het bekijken van de finale van het WK Darts, met het alom gevierde Nederlandse succes.

Oefennederlaag
Op de eerste volle dag in Spanje werden twee trainingen afgewerkt, waarna een dag later de degens werden gekruist met een lokale tegenstander. Mede door de al geleverde trainingsarbeid bleken de Mondker niet opgewassen tegen Reddis CF: 5-3. Omdat de wedstrijd in de ochtend werd gespeeld, resteerde er een groot deel van de dag. Dit werd gevuld met een fietstocht door de omgeving. Na de nederlaag van de ochtend werd een deel van het blauw-witte gezelschap ook nog geconfronteerd met materiaalpech tijdens de fietstocht. Het drukte de pret echter niet.

Vrije dag
Donderdag 5 januari stond in het teken van Barcelona. Aan het eind van de ochtend arriveerde het gezelschap in de stad van de Ramblas en Camp Nou. Tijd voor ontspanning, kunst en cultuur in welke vorm dan ook. Na de vrije dag werd op de laatste dag van het trainingskamp nog een afsluitende training afgewerkt. De spelers die Valthermond in de halve finale van Protos Weering vertegenwoordigen mochten het bij een lichte hersteltraining laten: de overige spelers werden nog wel een keer ‘uitgeknepen’. 

Stunten in de zaal
Volgens Rick Schlimback, één van de spelers die de halve finale van het vermaarde zaaltoernooi gaat spelen, is in de achterliggende week een goede basis gelegd: “We zijn klaar voor de halve finale! In de eerdere rondes hebben we al laten zien dat we voldoende kwaliteit in huis hebben om een stuntje uit te halen.” En dus rekent de allrounder er een klein beetje op, dat sporthal Angelslo in de finale blauw-wit gaat kleuren: “De steun van onze supporters zal ook belangrijk zijn. We gaan ervoor!”

banner-valthermond

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

KNVB doet uitspraak in zaak DSC ’65 – Pekelder Boys

De KNVB heeft vandaag uitspraak gedaan met betrekking tot de nacompetitiewedstrijd tussen DSC ’65 ...

2e editie Hunsowhalcup in Tweede-Exloërmond

Vorig jaar werd er door maar liefst 16 teams sportief gestreden om de felbegeerde ...