JVV krijgt steun in strijd tegen gemeente

JVV-GNVJVV krijgt in de strijd tegen aanstaande bezuinigingen door de gemeente Vlagtwedde steun van de Participatieraad van diezelfde gemeente. Dit is te lezen in een ingezonden artikel op nieuwssite ‘Westerwolde Actueel’. Daarin wordt aangegeven dat de Participatieraad niet tegen bezuinigingen is, maar dat deze wel op de juiste gronden doorgevoerd moeten worden. De vijfdeklasser uit Jipsingboertange dreigt een groot deel van de jaarlijkse subsidie te moeten inleveren, waardoor er sprake zou zijn van een acuut probleem om het voortbestaan te handhaven.

De Participatieraad van de gemeente Vlagtwedde heeft een ongevraagd advies uitgebracht aan het college van burgemeester en wethouders met betrekking tot het onderdeel bezuinigingstaakstelling sport van het raadsvoorstel over de “Visie Sport & Bewegen Westerwolde 2018-2022”. De Participatieraad constateert dat de voorgestelde maatregelen voor de gebruikers van sportaccommodaties, met uitzondering van de voetbalvereniging JVV, geen of nagenoeg geen consequenties heeft. Slechts de gebruikers van de zwembaden betalen een iets hoger tarief.

De door het college van burgemeester en wethouders gebruikte argumentatie, dat er vrijwel geen leden meer zijn bij JVV en de leden die wel lid zijn vrijwel allemaal uit andere dorpen dan Jipsingboertange komen, komt voor de Participatieraad gezocht voor en is ook niet gebaseerd op geformaliseerd beleid. De Participatieraad is zelfs van mening dat het in strijd is met het door het college voorgesteld beleid zoals verwoord in de ”Sport- en bewegingsvisie gemeente Westerwolde 2018-2022”. Het uitgangspunt daarbij is dat iedereen moet mee kunnen doen.

Tevens wordt in de Sport- en bewegingsvisie aangegeven dat sportverenigingen vaak de spil van een dorp of wijk zijn en de leefbaarheid op peil houden. Dit geldt volgens de Participatieraad zeker voor JVV en de maatschappelijke functie die deze vereniging voor het dorp heeft. Daar doet niet aan af dat er verschillende spelers uit omliggende dorpen komen. Deze sporters vinden daar (maatschappelijk) iets wat ze niet in eigen dorp vinden.

Het hanteren van het criterium dat de gebruikers van sportaccommodaties uit eigen dorp dienen te komen vindt de Participatieraad onverantwoord. Afgevraagd wordt of voor de overige sportverenigingen binnen de gemeente en andere accommodaties ook nagegaan is waar de sporters vandaan komen en of er ook geïnventariseerd is hoeveel inwoners van de gemeente Vlagtwedde gebruik maken van sportaccommodaties in andere gemeenten. De Participatieraad vraagt zich af of er in de toekomst meer van dergelijke voorstellen komen, onder andere met betrekking tot zwembaden, waarvan het merendeel van de bezoekers (toeristen) uit andere dorpen komen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Trainerscarrousel

Overzicht van de trainers die blijven of vertrekken bij de clubs in de Kanaalstreek.

Transfertalk

Overzicht van de transfermutaties van de Kanaalstreekclubs.

Regio Cup-indeling JO19-1 Groep 2-19

Overzicht van de poule-indeling van de JO19-1 Groep 2-19.