Samad Faraouni: “Wij willen hoe dan ook naar die finale!”

Nieuw BuinenNa een voorspoedig verlopen voorronde en kwartfinale kwam er in de halve finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi toch wat zand in de motor van Nieuw Buinen. Een plaats in de finale van het prestigieuze toernooi is immers (nog) niet veiliggesteld. En dat terwijl de oranjehemden tot nu toe nog ongeslagen zijn. Als het aan sterspeler Samad Faraouni ligt, komt deze finaleplaats er alsnog via de tussenronde.

Hoog niveau
Dat dit niet zonder slag of stoot zal gaan, blijkt wel uit de woorden van Faraouni: “Ik denk dat het niveau van vanavond wel eens hoger kan zijn dan tijdens de finaledag.” De ploegen die zich namelijk geplaatst hebben voor de tussenronde zijn over het algemeen voetballende ploegen. En laat Nieuw Buinen nou juist tegen dat soort ploegen goed uit de verf komen: “We zijn dan ook ongelukkig met het feit dat Staphorst zich heeft afgemeld.”

Liever geen Dalen
Want Dalen, dat in de plaats van de Hoofdklasser in actie komt, is volgens Faraouni een heel andere ploeg: “Zij gaan ongetwijfeld inzakken. Wat dat betreft had ik liever tegen Staphorst gespeeld.” Voor de volledigheid: Staphorst hervat komende zaterdag al de veldcompetitie en zou geen volwaardig team af kunnen vaardigen, mocht de finale gehaald worden.

Concurrent MSC
Met het wegvallen van Staphorst blijft MSC als voornaamste concurrent over, stelt Faraouni: “Niet lang geleden stonden zij in de finale van Protos Weering. Daarnaast zijn zij op het veld het hoogst spelende team. Dan kun je voetballen, ook in de zaal.” Faraouni, die behalve bij Nieuw Buinen ook in de reguliere zaalcompetitie actief is, denkt dat het tijdens de tussenronde om details zal gaan: “In het zaalvoetbal gaat het om wie het scherpst is. En je moet de kleine dingen goed doen!”

Eer van de Kanaalstreek
Iets dat Faraouni kan weten, want hij combineert zaal- en veldvoetbal al jaren: “Ik speel nu bij Cambuur in de Topklasse. Omdat ik nu bij Nieuw Buinen in de eerste klasse speel, kies ik voor een iets lager niveau qua zaalvoetbal”, aldus de techneut, die in het verleden in de Eredivisie speelde in de zaal en op een lager niveau op het veld: “Vanavond is de zaal het belangrijkst, want we willen naar de finale. De eer van de Kanaalstreek staat op het spel!”

banner_nieboer

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Richard Wiggers wil HOC naar de derde klasse schieten

Het gaat goed met HOC. De fusieclub uit Exloo/Odoorn werd vorig seizoen op imponerende ...

Multi-talent Stoffer Bakker naar de tweede klasse

Het was een opvallende verschijning, afgelopen maandag op sportpark ‘Pagedal’ in Stadskanaal: langs de ...

Marnick Klamer: “Alleen de drie punten tellen tegen Gieterveen.”

Sellingen-doelman Marnick Klamer wil de nacompetitie halen met Sellingen en wil winnen van Gieterveen.