Robert Hamming: “Nieuw Buinen kan stunten!”

Nieuw BuinenNa de zinderende tussenronde van afgelopen woensdag meldt Nieuw Buinen zich morgenochtend in sporthal Angelslo voor de grote finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Twee jaar geleden haalden zij ook de eindstrijd, maar eindigden de oranjehemden teleurstellend als vijfde. Robert Hamming was in 2015 ook al van de partij en de ervaren zaalvoetballer denkt morgen te kunnen stunten: “Ik denk dat wij met Noordscheschut en HZVV gaan uitmaken wie de winnaar wordt. Met DZOH als gevaarlijke outsider.”

Spanning niet te verdragen
En of de tussenronde spannend was! Na drie wedstrijden stond Nieuw Buinen al met één been in de finale, maar omdat het benodigde puntje in de laatste wedstrijd tegen MSC werd weggegeven, werd het alsnog billen knijpen. Robert Hamming, die deze avond weer van grote waarde was, durfde niet te kijken naar Dalen, dat met zes goals verschil moest winnen om door te gaan: “Langs de kant is de spanning niet te verdragen. In het veld lukt dit nog wel, want dan heb je vooral focus. Tijdens de wedstrijd van Dalen heb ik de helft van de tijd in de kleedkamer gezeten. Na vijftien minuten hoorde ik de speaker 4-0 omroepen en dacht ik: ‘Dit hebben we aan onszelf te danken’, want in de halve finale gaven we het al weg en ook tegen MSC ging het in de laatste seconde mis.” Gelukkig viel het kwartje voor Nieuw Buinen nu de goede kant op en was de blijdschap groot.  

Jongeling belangrijk
En ondanks dat het nog even hectisch werd tijdens de tussenronde, is de ploeg van Cor Jongeling en Gerrit Jan Spiegelaar een verdiende finalist. Hamming is blij met de begeleiding en vindt de inbreng van Jongeling erg belangrijk: “Cor staat tijdens de wedstrijden voor moeilijke keuzes, maar durft deze wel te maken en dat is een kwaliteit.” Door de resultaten in de tussenronde lijkt Nieuw Buinen ook een serieuze kanshebber voor de titel. Hamming gaf zijn ploeg een goede kans op de eindstrijd, maar had niet verwacht dat het zo zou verlopen: “Na de wedstrijd tegen Germanicus dacht ik dat we er al waren, de druk was eraf. Echter had ik niet meer verwacht dat Dalen het nog zover zou schoppen, mede omdat wij ruim van hun wonnen. Van tevoren hadden we hen wel hoog ingeschat. Ze hebben een geslepen ploeg en fanatiek publiek. Dit geldt ook voor MSC, maar zij vielen erg tegen!”

Robert Hamming (links) houdt een tegenstander van zich af...
Robert Hamming (links) houdt een tegenstander van zich af…

Compact blijven staan
Morgen staat Hamming dus voor de tweede keer met Nieuw Buinen in de finale van Protos Weering en hij is er klaar voor: “Gisteravond heeft het Protos-team de training overgeslagen om te herstellen. Op wat schaafplekken en drie kapotte broekjes na gaat het prima. We leven ontspannen toe naar de finale, maar de spanning zal zaterdag wel weer rustig op komen zetten.” De zaalvoetballer van Futsal LTC geeft zijn ploeg een goede kans om het toernooi te winnen: “Als wij in staat zijn om verdedigend compact te blijven staan en de lopende mensen op te pakken, dan is dit zeker mogelijk. Aan het maken van doelpunten zal het in ieder geval niet liggen, want we scoren elke wedstrijd namelijk wel!”

Trouwe supporters
Aan de steun zal het ook niet liggen, want er reizen morgenochtend, inclusief de spelers, ongeveer tachtig mensen richting Emmen. Hamming had graag nog meer support gehad, maar is blij met de trouwe supporters die meegaan: “Er gaan niet enorm veel supporters mee, maar de mensen die er wel zijn, zijn er altijd! Andere clubs zullen wel beter vertegenwoordigd zijn, want bij hen leeft het nog meer.” Hamming heeft nog wel een boodschap voor de toeschouwers: “Trek een oranje shirt aan en schreeuw ons naar de overwinning wanneer we het moeilijk hebben. Op deze momenten kunnen de supporters ons net het laatste zetje geven!”

banner_nieboer

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Arne Joling rekent op drie punten tegen Vitesse ’63

Komende zaterdag staat op sportpark ‘De Drift’ in Borger het treffen tussen Borger en ...

Ben Becker droomt van de winnende tegen BATO

Een baan in Leeuwarden was er de oorzaak van dat Ben Becker aan het eind ...

Faizel Slagveer: “SJS gaat promoveren!”

Faizel Slagveer is geen onbekende naam in de Kanaalstreek. Hij speelde voor Nieuw-Buinen, Ter ...