Protos Weering: Eervolle zesde plaats voor Nieuw Buinen

Na een toch wel teleurstellende finaledag heeft Nieuw Buinen het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi afgesloten op een eervolle zesde plaats. In de strijd om de vijfde plaats nam Dedemsvaart de strafschoppen beter dan de Buunermonders. Uiteindelijk kan Nieuw Buinen daarmee terugkijken op een bijzonder geslaagd toernooi.

Openingswedstrijd
Nieuw Buinen, dat zich via de tussenronde had geplaatst voor de finale, trof in haar openingswedstrijd Noordscheschut. De blauw-witten begonnen als favoriet aan de finaledag, maar konden dit in de eerste wedstrijd nog niet waarmaken. Ondanks dat waren de Schutters wel de bovenliggende partij.

Geen kansen
Het lukte Nieuw Buinen niet om aan de hand van Samad Faraouni en mede-vormgever Robert Hamming grote kansen af te dwingen. Noordscheschut, dat al had gewonnen van DZOH, geloofde het in de loop van de wedstrijd wel en trok het puntje over de streep: 0-0. Daarmee was een plaats in de kruisfinales veilig gesteld. Nieuw Buinen leek ook blij te zijn met een punt, zodat via DZOH de kruisfinale bereikt zou worden.

Niet doortastend
Dit liep echter anders, want de Emmenaren wonnen via een treffer van Roy Stroeve met 0-1. Hierdoor werd Nieuw Buinen veroordeeld tot de wedstrijd om plaats vijf. Anders dan in de eerste wedstrijd kozen de oranjehemden nu tegen DZOH de aanval. Opnieuw was het aanvalsspel echter te weinig doortastend om echt gevaarlijk te worden. Frank Schijff was met een schot tegen de paal nog het dichtst bij een treffer. De droge knal van Stroeve bleek uiteindelijk dus beslissend.

Kansen
In de laatste wedstrijd van deze editie voor Nieuw Buinen was het verrassende Dedemsvaart de tegenstander. Opnieuw raakte Schijff de paal en kreeg ook Hamming een mooie kans, maar tot scoren kwamen de oranjehemden nog niet. Dedemsvaart deed dat wel: twee keer moest de verder uitstekend keepende Brian de Jonge capituleren.

Veerkracht
Nieuw Buinen toonde echter veerkracht en via twee treffers van Robert Tieks kwamen beide ploegen weer in balans. De gelijkmaker viel in de absolute slotfase, na een flater van jewelste van de goalie van Dedemsvaart: Samad Faraouni onderstreepte zijn tegenvallende optreden door als enige een strafschop te missen.

Noordscheschut
Wellicht een kleine troost: Noordscheschut bleek aan het eind van de middag de beste van de honderd deelnemende ploegen. In de finale won de ploeg waar Nieuw Buinen tegen remiseerde met 3-5 van SVBO.

banner_nieboer

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SV Borger lanceert Jong Borger

Borger lanceert het komende seizoen Jong Borger, waarmee de club talentvolle jeugd de kans ...