Stadskanaal na rust onderuit in Emmen

stadskanaal_JPGSC Stadskanaal startte 2017 gistermiddag met een oefenwedstrijd in de JenS Vesting, het stadion van FC Emmen. Hier troffen de Knoalsters de amateurs van Emmen, uitkomend in de eerste klasse. Een mooie test voor de blauwhemden, die tot de rust goed mee konden komen en zelfs met een voorsprong de rust in gingen, maar na de thee werden overlopen: 5-1.

Niets weggegeven
Trainer Rick Slor begon vanmiddag met zijn sterkst mogelijk opstelling. Zij speelden goed vanuit de organisatie, waardoor Emmen, dat makkelijker voetbalde, er niet doorheen kwam. Achterin werd er niets weggegeven en wanneer de thuisploeg er dan toch door kwam, dan knepen Robbert Pals en Robert Oosting de gaatjes dicht.

Vos gevaarlijk
Voor de verdediging waren Hidde Jan Hidding, teruggekeerd van een blessure, en Pascal Kok zeer sterk aan de bal en de goed spelende Ron Lohuis zorgde voor de voetballende impulsen. De gevaarlijkste man bij de gasten was Sten Vos en het was dan ook niet verrassend dat de snelle buitenspeler voor de 0-1 zorgde. Na een knappe solo kapte hij de keeper uit en schoot de openingstreffer tegen de touwen.

Sten Vos zorgde voor rust voor de 0-1 (Foto: Stoffer Bakker)
Sten Vos zorgde voor rust voor de 0-1 (Foto’s: Stoffer Bakker)

Emmen sterker
In de rust werden er een aantal wissels doorgevoerd, wat het spel van Stadskanaal niet tegen goede kwam. Emmen werd steeds sterker en zij zorgden dan ook al snel voor de gelijkmaker, waarbij de scheidsrechter ook had kunnen fluiten voor een handsbal. Kort daarna viel ook al de 2-1, waaraan wederom een overtreding vooraf ging.

Kluts kwijt
De bezoekers waren vervolgens helemaal de kluts kwijt. De organisatie viel uiteen en Emmen wist hier optimaal van te profiteren door uit te lopen naar een ruime 5-1 voorsprong. Bidjoy Ramcharan en Roy Feiken hadden de stand nog iets draaglijker kunnen maken, maar bij hun ontbrak de scherpte.

Geen schande
Zo gingen de blauwhemden ruim onderuit, wat geen schande is tegen een eersteklasser. Tevens biedt de eerste helft voldoende perspectief voor de tweede seizoenshelft, die morgenavond (dinsdag 17 januari, 20.00 uur) een vervolg krijgt met een oefenwedstrijd tegen tweedeklasser Noordster.