Oefenderby prooi voor SV Mussel

m-oDe tweede vriendschappelijke ontmoeting tussen Onstwedder Boys en Mussel dit seizoen is geëindigd in een 2-1 overwinning voor Mussel. De wedstrijd werd gespeeld bij FC Ter Apel ’96, nadat de velden bij Onstwedder Boys en ook het kunstgrasveld van v.v. Westerwolde onbespeelbaar bleken.

Weggetikt
In de eerste helft nam Onstwedder Boys duidelijk het initiatief en werd Mussel bij vlagen weggetikt. Vooral de verdediging bleek kwetsbaar, maar geprofiteerd werd er nog niet. Toch kreeg Mussel in de eerste helft een grote kans via Wim Wubs. Een voorzet van Rick Breedveld belandde bij de tweede paal, maar Rein Koudstaal was Wubs de baas en ook de rebound werd op wonderbaarlijke wijze uit het doel gehouden.

Onbenutte kansen
Aan de andere kant was het wel raak. Gerben Meems gaf een puntgave voorzet op de tweede paal waar Peter Orsel binnen kon koppen: 0-1. Het leek vervolgens een walk over te worden, maar niets bleek minder waar. Een fraaie goal van Rutgert Tipker werd afgekeurd wegens buitenspel en kansen van Orsel, Gerwin de Wijk en Ties Bruining bleven onbenut.

Omgedraaid
In de tweede helft veranderde het spelbeeld drastisch. Onstwedder Boys liet de teugels vieren, vergat te voetballen en speelde alsof de winst al binnen was. Mussel had er echter wel zin in en boog de achterstand binnen vijf minuten om naar een 2-1 voorsprong. Eerst was het Len Groenewold die een bal over Koudstaal in het doel kopte en even later pikte Lars Hemmes zijn doelpunt mee na slap verdedigend werk in de Onstwedder defensie. 

Reeks beëindigd
Zo komt er een einde aan de reeks van elf jaar waarin Onstwedder Boys ongeslagen was in deze derby. Volgende week wordt de competitie hervat. Voor Mussel staat een thuiswedstrijd tegen Tiendeveen op het programma, terwijl Onstwedder Boys in eigen huis De Heracliden ontvangt.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

DZOH, Achilles 1894, LTC en Drenthina bekeren verder

Vier ploegen uit de zaterdag tweede klasse J hebben zicht geplaatst voor de volgende ...

Valthermond uitstekend uit de winterstop

Een zwaluw maakt nog geen zomer, dus is het nog te vroeg dat het ...

Effectief GKC wint ruim van Weiteveense Boys

GKC benutte de kansen tegen Weiteveense Boys en won met ruime cijfers.