Gert Sterken (GKC): “Ik wil hogerop voetballen”

GKCIJs en weder dienende gaat komend weekend de tweede seizoenshelft van start. En wat is er nou mooier dan deze af te trappen met de derby tussen GKC en Gasselternijveen? Op sportpark Hoogte der Heide treffen beide vijfdeklassers elkaar en zijn de drie punten zeer belangrijk. Voor de Gasselters om aansluiting te behouden met de middenmoot en voor Gasselternijveen om weg te komen uit de onderste regionen.

Horeca
Gert Sterken, die tijdens de seizoensopening in ‘Nieveen’ nog de matchwinner was voor GKC, moet in de return waarschijnlijk verstek laten gaan vanwege werkzaamheden: “Dat is het nadeel van werken in de horeca, maar ook zonder mij gaat Gasselternijveen een lastige middag tegemoet!”

Vertrouwen tanken
GKC zal er veel aan gelegen zijn zondag te winnen van de aartsrivaal. Niet alleen voor de prestige en de punten, maar vooral ook om vertrouwen te tanken. Voor de winterstop ging het namelijk regelmatig helemaal mis bij de Gasselters. Dit leverde enkele forse nederlagen op, met als uitschieter de 13-0 nederlaag tegen Weiteveense Boys. Middenvelder Gert Sterken vindt het lastig om hier de oorzaak voor aan te wijzen: “Zoiets is lastig te analyseren. We hebben in ieder geval veel moeten schuiven qua opstelling, vanwege blessures. En ook de tactiek is nog wel eens anders en vallen keuzes anders uit dan verwacht.” Met 57 goals tegen lijkt ook de verdediging van de Gasselters niet heel solide, maar Sterken denkt niet dat het hier aan ligt: “We krijgen soms (te) snel een goal tegen, maar we hebben ook gewoon pech. Uit de vele kansen scoren wij niet en de tegenstander wel.”

Goed getraind
Ook Gasselternijveen, dat drie plaatsen lager staat op de ranglijst, doet het qua doelsaldo niet veel beter en dus liggen er kansen voor GKC. Volgens Sterken is zijn ploeg er klaar voor: “Het gaat goed bij ons. We hebben helaas niet veel op het veld kunnen trainen tijdens de winterstop, maar we hebben in de zaal ook goed getraind. Ik denk dat de meeste geblesseerden zijn hersteld en dat iedereen er weer klaar voor is!” De kok bij Le Boumerang in Gasselte moet zelf, zoals het nu lijkt, de derby missen, maar gaat ervan uit dat zijn ploeggenoten de drie punten in eigen huis houden: “Als wij voetballen zoals we kunnen, dan moet dit lukken. In de heenwedstrijd waren wij dan ook beter dan Gasselternijveen. Zeker in de eerste helft, waarin we het al af moesten maken gezien de vele kansen. De tweede helft was qua veldspel voor hun, maar we pakten uiteindelijk verdiend de winst.”

Gert Sterken (links) in duel met Rick Bokhorst van Gasselternijveen...
Gert Sterken (links) in duel met Rick Bokhorst van Gasselternijveen…

Keuze genoeg
De 22-jarige Sterken heeft zelf een verleden bij de rood-witten en weet dus wat hun kwaliteiten zijn: “Gasselternijveen heeft een aantal goede spelers. Zelf heb ik nog gespeeld met onder andere Jörgen Nieboer en Frank Pals. Dit zijn ervaren spelers die ook wel een stapje hogerop aan zouden kunnen. Al wordt Jörgen wel een dagje ouder, haha! Verder spelen er ook een aantal jonge talenten met veel potentie.” De Gasselter is echter ook overtuigd van de sterke punten van zijn eigen ploeg, onder leiding van trainer Emiel Jansen: “Wij hebben een goede voorhoede, bestaande uit Robbert Mensinga, Danny Kolp en Harmen Pepping. Zij kunnen het menig verdediging in de vijfde klasse erg lastig maken. Daarachter staat een sterk, creatief middenveld die deze aanvallers goed aan het werk kunnen zetten. In defensie is ook iedereen weer fit, dus ik ben benieuwd hoe de trainer dit in gaat vullen. Keuze genoeg in ieder geval!”

Overstap naar Nieuw Buinen
Zoals genoemd heeft Sterken, die momenteel gestopt is met de ALO, een behoorlijk aantal jaren bij Gasselternijveen gespeeld en maakte hij op zijn zestiende zijn debuut onder Patrick Beek: “Ik ben begonnen bij GKC. Toen ik een jaar of elf was, had GKC geen oudere jeugd meer en kwam ik bij Gasselternijveen terecht, waar ik ook drie jaar in het eerste heb gespeeld.” Dat Sterken talent heeft ontdekten ze in Nieuw Buinen ook al snel en na een gesprek besloot hij de overstap te maken: “Ik begon daar in het tweede elftal en de laatste maanden trainde ik ook met het eerste. Toen ik vervolgens na mijn MBO Sport & Bewegen met de ALO begon, wist ik dat dit pittig ging worden, en moest ik een keuze maken. Uiteindelijk koos ik ervoor om trainer te blijven en weer bij mijn vrienden in Gasselte te gaan voetballen.” Trainer is Sterken nog steeds, tegenwoordig bij de jeugd van ZFC Zuidlaren, waar hij volgend jaar ook aan zijn TC2 wil beginnen.”

Vertrek bij GKC
Naast zijn functie als trainer, bestaat er ook een kans dat Sterken gaat voetballen bij de derdeklasser: “Ik ben ook gevraagd om te gaan voetballen bij ZFC Zuidlaren. Dit is nog niet rond, maar ik heb wel aangegeven bij GKC dat ik sowieso vertrek en op een hoger niveau wil voetballen.” Dit zal een forse aderlating zijn voor de geel-zwarten, waar Sterken een belangrijke pion is op het middenveld. Zelf is hij echter meer bescheiden: “Ik weet niet of ik één van de belangrijke spelers ben. Ik probeer altijd zo goed mogelijk het team te helpen en probeer met mijn creativiteit de spitsen in stelling te brengen.” Sterken speelt dus nog een half jaar in Gasselte, waar hij positief wil afsluiten: “We hopen zo hoog mogelijk te eindigen, het liefst in de top vijf. Dit gaat héél lastig worden, maar niet onmogelijk!”

ah

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Topscorer Erwin Kuiper: “Ik had minimaal 20 doelpunten moeten maken”

Onder aanvoering van topscorer Erwin Kuiper leek SV. Borger lang op weg naar het ...

Samad Faraouni: “Wij willen hoe dan ook naar die finale!”

Na een voorspoedig verlopen voorronde en kwartfinale kwam er in de halve finale van ...

Spiegelaar hoopt op een wonder voor HOC

Niet verwacht, toch gekregen. In deze categorie kan de kans van HOC om komende ...