Stadskanaal neemt revanche op Ter Apel

s-tIn het openingsduel van dit seizoen verraste Ter Apel ’96 met een overwinning op SC Stadskanaal. In de return werd deze nederlaag weggepoetst door SC Stadskanaal: in een duel waarin de Knoalsters het initiatief naar zich toe trokken werd met 2-0 gewonnen. Een uitstekende herstart voor Stadskanaal, Ter Apel zal minder tevreden zijn.

Lat en Oosting
Toch had de wedstrijd er mogelijk heel anders uit gezien wanneer Ter Apel haar eerste kans van de middag benut had. Want al in de eerste minuut moest Robert Oosting, met behulp van de lat, handelend optreden. Duidelijk geschrokken nam Stadskanaal hierna het heft in handen en een goed opgezette aanval over links  tussen Roy Feiken en Robbert Pals werd ten koste van een gele kaart door Sander Egbers onderbroken.

Attente Saman
Stadskanaal bepaalde het spelbeeld en toen doelman Rudy Bergman halverwege de eerste helft een schot van  Sten Vos niet onder controle kreeg, was Yordi Saman er als de kippen bij om de 1-0 binnen te schieten. Overigens was Vos in de ploeg gekomen als vervanger van de geblesseerd geraakte Roy Feiken.

Pover Ter Apel
Ook na de openingstreffer bleef Stadskanaal de toon aangeven en Ter Apel stelde daar bitter weinig tegenover. Yordi Saman had een prima actie in huis en bediende Bidjoy Ramcharan. De aanvaller zag zijn inzet echter geblokt. De afvallende bal was een prooi voor Ron Lohuis, maar de inzet ging naast. Vlak voor de pauze voorkwam doelman Bergman een tweede treffer van de gastheren: een vrije trap werd tot corner verwerkt.

Teugels vieren
De tweede helft was nagenoeg een kopie van de eerste. Stadskanaal  deed er alles aan om de score uit te bouwen, wat na een uur spelen lukte. Bidjoy Ramcharan maakte dankbaar gebruik van het slecht uitverdedigen en drukte van dichtbij af: 2-0. Stadskanaal liet hierna de teugels wat vieren  maar hier wist Ter Apel niet van te profiteren. Uiteindelijk mochten de bezoekers blij zijn dat het bij twee tegentreffers bleef, want in de slotfase hadden  zowel  Yordi Saman als Melvin Rogaar de derde treffer op de schoen.

Zandstra

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Westerwolde houdt tegen MOVV de drie punten in eigen huis

Westerwolde boekte een overwinning tegen MOVV en klom naar de derde plaats op de ...

Gasselternijveen toont veerkracht

Gasselternijveen heeft in de eerste oefenwedstrijd van het seizoen laten zien over veerkracht te ...

Buinen ten onder in Eext

Buinen heeft voor de derde wedstrijd op rij geen punten weten te pakken. Ondanks ...