Borger kan niet stunten tegen Nieuwleusen

borgerOp het kunstgrasveld van Nieuwleusen heeft Borger niet voor een stuntje kunnen zorgen. De koploper bleek deze middag overduidelijk een paar maatjes te groot. Na een kwartier spelen was de wedstrijd al zo goed als gespeeld. Direct na rust viel de definitieve beslissing en speelde de thuisploeg de wedstrijd gecontroleerd uit. Borger redde nog wel de eer, maar mocht blij zijn dat het in de slotfase niet op een nog grote nederlaag werd getrakteerd dan de 4-1 eindstand.

Koning Winter
Koning Winter had de afgelopen weken aardig huis gehouden en dat had ook zijn weerslag op het amateurvoetbal. Veel wedstrijden werden afgelast, maar als een van de weinigen in de derde klasse D kon Borger toch in actie komen. In Nieuwleusen werd een kunstgrasveld bespeelbaar gevonden en dus reisde Borger zaterdag af naar de nog ongeslagen koploper.

Heilloze missie
Op het bijveld in Nieuwleusen wachtte Borger dus op voorhand een loodzware opgave. Het bleek na een kwartier spelen al een bijna onbegonnen zaak. De koploper had op dat moment al twee keer doel getroffen. Bij de openingstreffer werd er niet adequaat ingegrepen door de defensie van Borger. Het leidde tot een simpele intikker voor topschutter Reinier Meijerink. Bij de 2-0 werd doelman Edwin Haandrikman verrast door een geplaatst schot van opnieuw Meijerink. Haandrikman maakte na een lange afwezigheid door een gebroken pink weer zijn rentree onder de lat, maar moest binnen het kwartier al twee keer de bal uit het net vissen.

Voortkabbelen
Na het openingskwartier ging de storm van de thuisploeg een beetje liggen en had Borger het organisatorisch wat beter voor elkaar. De doelgerichtheid van Nieuwleusen nam wat af, maar de bezoekers konden er ook bitter weinig tegenover stellen. Het duel kabbelde naar de rust toe, waarbij Nieuwleusen af en toe nog een mogelijkheid kreeg.

Eretreffer
Was de wedstrijd nog niet beslist, dan was dat direct na rust wel het geval. Een houdbaar lijkende vrije trap van Mark de Weerd zeilde door de handen van doelman Haandrikman. De thuisploeg bleef de regie in handen houden, maar leek de concentratie gedurende de tweede helft ook een beetje te verliezen. Borger probeerde iets aanvallender te gaan spelen naarmate de wedstrijd zijn einde. Het scoorde uit de enige kans die het deze middag produceerde. Luuk Kenter redde de eer voor Borger met een bekeken bal.

Lijfsbehoud
Het beetje hoop dat de groenhemden hierna nog koesterden werd gelijk weer de grond ingeboord door de 4-1 van Meijerink. Diezelfde spits had de score nog hoger doen kunnen uitvallen, maar bleek geen penaltyspecialist te zijn. De topscorer van Nieuwleusen faalde tot tweemaal toe vanaf elf meter. Nieuwleusen bleek deze middag duidelijk een maatje te groot voor Borger en zal samen met DESZ gaan strijden om het kampioenschap. Voor Borger wachten de komende weken veel belangrijkere wedstrijden. Te beginnen met twee thuiswedstrijden tegen SVN ’69 en Vitesse ’63. Wedstrijden die gewonnen moeten worden om zo wat afstand te creëren richting de onderste plaatsen.