Toernooiwinst voor ZVV Borger en Slingerij

ZVVBDe traditionele zaaltoernooien van zaalvoetbalvereniging Borger hebben dezelfde winnaar als vorig jaar opgeleverd. Op het eerste toernooi, dat plaatsvond op 21 januari , was Zvv Borger 2 overduidelijk de sterkste. De tweede avond op 28 januari bleek uiteindelijk ook maar één ploeg de sterkste: De Slingerij.

Ambiance
Traditioneel getrouw staat de maand januari bij zaalvoetbalvereniging Borger in het teken van de zaaltoernooien. Op 21 en 28 januari van 2017 gaven in totaal 10 teams act de présence in sporthal De Koel. Veelal teams die jaarlijks meestrijden om de felbegeerde prijzen, maar ook terugkomen vanwege de gezellige ambiance die om het toernooi heen hangt.

Aftrappende burgemeester
Op 21 januari werd om 18:00 uur de 39e jaargang van het toernooi geopend door burgemeester Jan Seton van de gemeente Borger-Odoorn. Burgemeester Seton verrichtte onder toeziend oog van de teams en het aanwezige publiek de officiële aftrap van het toernooi. Een leuke start van het toernooi, waarna direct de toon werd gezet door Grou. De Friezen hadden het voornemen om een gooi te doen naar de titel en boekten drie overtuigende zeges.

seton
Burgemeester Seton opent het toernooi van ZVV Borger…

Borger de beste
Dat deed ook Zvv Borger 2, dat ook moeiteloos de eerste twee wedstrijden won. Het duel tussen Grou en Zvv Borger 2 moest dus de beslissing brengen en eigenlijk werd het nooit een echte finale. Zvv Borger 2 liet overduidelijk zien dat het een maatje te groot was. Ook de slotwedstrijd tegen Borger zondag 2 werd ruim gewonnen.

De Slingerij niet te kloppen
Op de tweede avond was het de beurt aan het eerste en het derde team van Zvv Borger. Grote vraag was of zij het titelverdediger De Slingerij lastig konden gaan maken. Maar ook EEC had aardig wat versterkingen erbij gekregen en moest gezien worden als gevaarlijke outsider. Titelverdediger Slingerij zette direct de toon met een 4-0 overwinning op Zvv Borger 3.

Teleurstellend EEC
Waar verwacht werd dat EEC en Zvv Borger 1 nog wel voor een beetje concurrentie konden zorgen, daar kwam men behoorlijk bedrogen uit. Het eerste stelde zwaar teleur en werd zelfs puntloos laatste op deze avond. EEC moest genoegen nemen met een derde plek en behaalde zes punten. Zvv Borger 3 werd knap tweede met negen punten, maar werd nimmer een bedreiging voor de Slingerij dat ongeslagen winnaar werd.

Lang gezellig
Zo kenden de toernooien opnieuw dezelfde winnaars al vorig jaar. De organisatie kon terugkijken op twee sportieve en gezellige toernooien. Want ook naast het sportieve gedeelte verliep de derde helft na beide toernooien vlekkeloos. Met het welbekende rad van avontuur konden er leuke prijsjes gewonnen worden, die tot de beschikking waren gesteld door de trouwe sponsors van Zvv Borger. Beide avonden bleef het dan ook nog lang erg gezellig in de kantine van sporthal De Koel. 

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Vrijwilligers in Oranje

Zonder vrijwilligers, geen voetbal! Speciaal om deze helden in de spotlights te zetten, heeft ...

Zomermodus

De zomerstop is begonnen en dus breekt ook de welbekende komkommertijd aan voor de ...

Albert Kamps stopt per direct bij Musselkanaal

Albert Kamps moet om gezondheidsredenen stoppen bij Musselkanaal.