Veerkrachtig Westerwolde pakt punt

westerwoldeWaar de eerste ontmoeting tussen Westerwolde en MOVV een nederlaag opleverde voor de Vlagtwedders, ging het in de return een stuk beter. En daar zag het heel lang niet naar uit, want halverwege de wedstrijd was de marge twee goals in het voordeel van de bezoekers. Westerwolde toonde veerkracht en hield uiteindelijk een punt over aan de eerste wedstrijd na de winterstop.

Flitsende start
Westerwolde ging flitsend van start in deze voor hen belangrijke wedstrijd. Al na drie minuten werd een mooie voorzet van Rik te Velde prima ingekopt door zijn jongere broer Merijn. Lang kon het Vlagtwedder publiek niet genieten van de verkregen voorsprong, want na dertien minuten spelen werd een schot van Robbin Blaauw van MOVV op ongelukkige wijze door René Peereboom van richting veranderd en in eigen doel getikt.

Achterstand
Kort daarna ging de na lange tijd teruggekeerde Henk Hebers in de fout. In de veronderstelling dat de bal nog buiten het strafschopgebied was, pakte de goalie de bal niet en liet deze over zich heen gaan, waardoor de snelle Robbin Blaauw zijn ploeg op een  voorsprong kon zetten. En toen ook Nick Sportel vlak voor de rust de 1-3 liet aantekenen, gaven de meeste toeschouwers niet veel meer voor de kansen van Westerwolde in deze wedstrijd.

Veerkracht
Niets was echter minder waar. Al in de tweede minuut na de hervatting scoorde aanvoerder Arjen Heidekamp uit een strafschop de aansluitingstreffer. Vervolgens kwam ook de gelijkmaker op het scorebord: na een vlotte aanval van Westerwolde, die dreigde te smoren in de hechte MOVV-verdediging, wist Merijn te Velde de bal op het juiste moment breed te leggen op Martin Smit. Net binnen de zestien meter wist hij met een loepzuiver schot keeper Froma van MOVV te passeren.

Terecht
Waar niemand meer rekening mee hield werd daarna een feit. De in de rust ingevallen Jeremy Hekman wist in de zeventigste minuut Westerwolde wederom op voorsprong te zetten. Youri Imminga van MOVV zorgde twaalf minuten voor tijd er echter voor dat de 4–4 in het notitieboekje van de prima leidende scheidsrechter Lemmen uit Assen kwam te staan. Uiteindelijk was dit op basis van de krachtsverhoudingen in het veld een terechte uitslag.