Gieterveen kent geen moeite met Zuidlaarderveen

GieterveenOp een zwaar, maar niet onbespeelbaar veld heeft Gieterveen haar eerste punten na de winterstop in de wacht gesleept. Tegen hekkensluiter Zuidlaarderveen wist Gieterveen in een eenzijdige wedstrijd een half dozijn vol te schieten: 6-0. Overigens hadden de groenhemden met gemak de dubbele cijfers kunnen halen, ware het niet dat het vizier niet bij iedereen goed stond afgesteld.

Grasmeesters
Met dank aan de grasmeesters van De Hoogkaamp kon er dus gevoetbald worden. Het speelklaar krijgen van het hoofdveld was op zichzelf de beste prestatie van de dag, want elders in Noord-Nederland werd enkel op kunstgras gespeeld. De inspanningen van de vele vrijwilligers werden beloond, want in de eerste helft lieten Jorg Post en Rideon de Vries het net bollen. Hiermee was het verschil gemaakt en de overwinning binnen.

Belangrijke Nijhuis
In de loop van de wedstrijd werd het veld er niet beter op, wat ten koste ging van het spel van de thuisploeg. Nadat de goalie van aanstaande degradant Zuidlaarderveen zich een aantal keren had onderscheiden, was het Rideon de Vries die zijn tweede van de middag maakte. Net als bij de twee vorige goals was Jesse Nijhuis belangrijk als aangever en vormgever van de aanval.

Half dozijn
Een minuut na de goal van De Vries werd het kwartet volgemaakt: Jorg Post maakte ook zijn tweede van de middag. In het restant van de wedstrijd werd nog twee keer gescoord. Eerst was het invaller Weerts die raak schoot, vervolgens werd een voorzet van Post door een verdediger van Zuidlaarderveen langs de eigen doelman gewerkt. Al met al een zakelijke en noodzakelijke overwinning, want Gieterveen kon het zich niet veroorloven om tegen deze laagvlieger punten te morsen.