Gemeenteraad: “JVV mag niet verdwijnen!”

JVV-GNVPaniek. En angst. Dat waren de gevoelens die bij bestuurders en leden van JVV ontstonden, toen de gemeente Vlagtwedde een forse bezuiniging aankondigde. Want zonder de jaarlijkse gemeentelijke bijdrage van 15.000 euro zou de club uit Jipsingboertange tot omvallen gedoemd zijn. De gemeenteraad liet het echter niet zover komen: “Wij willen dat de club blijft bestaan!”, valt te lezen in het Dagblad van het Noorden.

Van tafel geveegd
Daarmee steunden de leden van de raad de circa veertig leden van de zwart-witte club. Argumenten van het college van burgemeester en wethouders werden van tafel geveegd. Het college beargumenteerde het schrappen van de subsidie eerder als volgt: “In verhouding krijgt JVV wel heel veel subsidie. En dat terwijl veel van de leden niet uit Jipsingboertange komen”.

Welwillende houding
Daar had de raad dus geen boodschap aan. Gesteund door een welwillende houding van het JVV-bestuur werd de bezuiniging geschrapt: “Het bestuur heeft laten weten dat ze zelf mee willen denken over het drukken van kosten. Hoeveel gemeentelijk geld er jaarlijks bijgelegd moet worden, zal dan blijken.” Binnenkort zullen de gemeente Vlagtwedde en JVV om de tafel gaan.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

KNVB en HZOD starten arbitragecursussen in De Meerfluit

In het najaar starten de KNVB en de HZOD met nieuwe arbitragecursussen.

Besluiten promotie en degradatie amateurvoetbal 2021/2022 beschikbaar

De besluiten voor promotie en degradatie voor het seizoen 2021/2022 zijn bekend.

Jos Kuiper nieuwe hoofdtrainer Gieterveen

Gieterveen heeft Jos Kuiper aangesteld als nieuwe hoofdtrainer voor het nieuwe voetbalseizoen en heeft ...