Ricardo van der Werf (SETA): “Mooi moment om een stap te maken”

SETARicardo van der Werf speelde in de jeugd voor SETA, woonde en voetbalde ruim zes jaar in Noord-Holland, en is sinds 2015 weer terug op het oude nest in Musselkanaal. Veel is er, qua resultaten, niet veranderd bij de blauw-witten, waar men sinds jaar en dag in de kelder van het amateurvoetbal uitkomt. Ook deze jaargang is dit niet anders en staat SETA voorlaatste in 5E. Reden genoeg voor Van der Werf om het volgend seizoen hogerop te zoeken: “Ik vind dat ik dit aankan, dus waarom zou ik het niet proberen?”

Niet opvangen
Ondanks de huidige twaalfde plaats in de competitie kijk de 24-jarige Ricardo van der Werf positief terug op de eerste seizoenshelft, die begon met twee overwinningen. Echter kwam hierna de klad erin: “We kregen hierna te maken met veel blessuregevallen bij jongens die normaal in de basis staan. Hierdoor leverden we flink in op kwaliteit en dit kunnen wij niet opvangen met A-junioren of jongens uit het tweede elftal.”

Plaats acht
Van der Werf is dan ook blij dat sterkhouders Johan Principaal en Rick Hendriks binnenkort weer inzetbaar zijn voor trainer Harm Bolk: “Met hun inbreng moet het mogelijk zijn om rond plaats acht te kunnen eindigen”. Of zij de komende wedstrijd inzetbaar zijn tegen DSZ ’16 is nog de vraag, maar ook zonder hen ziet Van der Werf kansen tegen de Zuidlaarders: “Het is een goed voetballende ploeg, waar wij normaal gesproken wel raad mee weten.”

Mooi aanbod
Net als Van der Werf, vertrekt ook trainer Bolk aan het einde van het seizoen bij SETA. Hij gaat aan de slag bij SV Mussel en wordt opgevolgd door Willy Kral, die aan zijn eerste klus als hoofdtrainer begint. De laatste man vindt het jammer dat zijn huidige trainer vertrekt, maar heeft hier ook begrip voor: “Hij heeft een mooi aanbod gekregen en ik snap heel goed dat hij hiervoor kiest”.

ricardo_van_der_werf
Ricardo van der Werf: “Wat er ook gebeurd, SETA blijft mijn club”

Positieve verhalen
Over zijn opvolger kan Van der Werf nog niet veel zeggen: “Ik ken Willy Kral niet persoonlijk, maar hoor wel positieve verhalen over hem. Ik hoop in ieder geval dat hij hier slaagt en mooie resultaten neer kan zetten.” Dat dit niet makkelijk gaat worden is wel duidelijk. Toch ziet Van der Werf de toekomst voor SETA met vertrouwen tegemoet: “Het is elk jaar weer puzzelen om twee teams in de benen te houden, maar toch lukt dit altijd weer. Dit is een compliment waard voor het bestuur!”

Nieuwe uitdaging
Van der Werf, in het dagelijks leven vrachtwagenchauffeur, zoekt voor de volgende jaargang dus ook een nieuwe uitdaging. Hij speelde in Noord-Holland (Enkhuizen) op een hoger niveau en is van mening dat dit in de Kanaalstreek ook moet lukken: “Ik heb besloten voor volgend seizoen een andere club te zoeken. Ik voel me goed en ben nog jong, dus dit is een mooi moment om een stap te maken.”

Mijn club
Voor welke club de libero volgend seizoen uitkomt, is nog niet bekend: “Ik houd alle opties open, maar waarschijnlijk zal het wel een zondagclub worden.” Wat wel bekend is, is dat Van der Werf zijn huidige club gaat missen: “Wat er ook gebeurd, SETA zal altijd mijn club blijven. Iedereen kent elkaar en gunt elkaar alles. Dit maakt een kleine vereniging ook zo mooi!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Zware blessures voor GKC-ers Van het Hof en Spiegelaar

Afgelopen zondag moest Michel van het Hof toekijken hoe GKC ten onder ging tegen Weiteveense ...

Koos Kuiper: “Het belang van Pekelder Boys moet boven principes gaan!”

De hoop van vele Pekelder Boys supporters zal zondag gevestigd zijn op clubtopscorer Koos ...

Hattrick held Super geeft NWVV hoop

Roy Super hielp zijn ploeg NWVV met een hattrick en heeft ambities om hogerop ...