Buinerveen én De Treffer willen het seizoen glans geven

bvn-treIn vijfde klasse E staat zondag hèt kelderduel van de Kanaalstreek op de agenda: traditionele laagvlieger Buinerveen en nieuwkomer De Treffer ’16 nemen het tegen elkaar op. Voor de blauwhemden een uitgelezen kans om voor het eerst dit seizoen te winnen, de Mondkers gaan op voor de tweede winstpartij. 

Bestolen
Wanneer we Buinerveen-goalie Benjamin Tjarks vragen naar de eerste ontmoeting tussen beide ploegen, reageert hij fel: “Eén van de goals van De Treffer had nooit goedgekeurd mogen worden! Er werd namelijk hands gemaakt.” Toch is Tjarks de eerste die toegeeft dat de 2-1 nederlaag (september 2016, red.) terecht was: “Het lukte ons niet om hun verdediging onder druk te zetten, dus je kunt wel stellen dat we toen kwaliteit tekort kwamen.”

Meer punten
Eén van de mannen die dit seizoen regelmatig doel treft is Marco Windt. De aanvaller is met zes goals clubtopscorer van De Treffer: “Toch ben ik gematigd tevreden. Ik wil namelijk op minimaal twaalf goals uitkomen.” Met de, wat Windt betreft, achterblijvende productie blijft ook het aantal punten voor zijn team achter bij de verwachting: “We had verwacht dat we wel wat meer punten zouden halen, maar dat valt in de praktijk wat tegen. Dit seizoen gaan we heus nog punten sprokkelen, maar wat mij betreft gaat de blik al op het nieuwe seizoen.”

Vissen
Voor Tjarks en zijn verdedigers is het te hopen dat het komende zondag beter gaat dan in de laatste wedstrijden. Want tot nu toe moest de aanstaande vader al 69 keer vissen, waarbij het in de laatste twee wedstrijd vijftien keer ‘raak’ was: “We krijgen inderdaad wel heel veel goals tegen. En we verliezen ook meer dan leuk is, maar we houden de moed erin. We halen onze voldoening uit kleine dingen.”

Gebrand
Ondanks dat Tjarks en zijn teamgenoten zich vermaken om de twee strafschoppen die Witteveense Boys afgelopen zondag miste, ziet hij dat er komend weekend wel wat op het spel staat: “Tegen de hoger geklasseerde ploegen valt voor ons weinig te halen, maar zondag gaat het maar om één ding: winnen. Wij zijn dan ook erg gebrand op een goed resultaat!”

Pijn
Uiteraard geldt datzelfde voor Windt en de zijnen: “In de eerste wedstrijd tegen Buinerveen waren wij de betere, maar maakten we het onszelf lastig door een laat tegendoelpunt. Dat mag zondag niet opnieuw gebeuren. We willen Buinerveen vroeg pijn doen en dan niet meer terug laten komen. De drie punten gaan mee naar Tweede Exloërmond!”

banner-tevv-az

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Mark Mulder: “Rust in de tent staat voorop”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...

Ron Lohuis wil op zoek naar zijn plafond

Ondanks dat Ron Lohuis door zijn voormalige trainer Jordi Nijgh een laatbloeier werd genoemd, is ...

Vijf vragen aan Denny Feiken (SC Stadskanaal)

Alleen een wonder kan dit seizoen SC Stadskanaal van het kampioenschap in de vierde ...