Alteveer in matig duel onderuit tegen HSC

alteveerIn de eerste wedstrijd na de winterstop mocht Alteveer aantreden tegen HSC: in een wedstrijd die van beide kanten niet heel goed was, gingen de geelhemden uiteindelijk met 2-0 onderuit. Voor trainer Udema was het met de langdurige (studie)afwezigheid van Bart Nieland zoeken naar een goede samenstelling van zijn elftal. Gezien het resultaat lijkt Udema nog werk te hebben.

Geen beloning
Het eerste moment van opwinding kwam er toe doelman Niek Bos zijn doel verliet en Bryan Schenkel raakte. De goalie kwam goed weg met zijn actie, want hij kreeg slechts een gele kaart van de arbiter van dienst. Kort daarna werd Schenkel opnieuw geraakt, maar ook nu kreeg Alteveer niet de ‘beloning’ waarop men hoopte, namelijk een strafschop. Pas in de slotfase van het eerste bedrijf kreeg HSC een goede kans: Sander de Vries schoot oog in oog met doelman Van Duuren naast.

Kaartenfestival
In de tweede helft bleef het spel van beide kanten slordig en zag de leidsman zich genoodzaakt om in korte tijd een fors aantal gele kaarten uit te delen: aanvoerder Van Lier van HSC was verzamelaar, met twee gele kaarten binnen een minuut. Alteveer dacht te kunnen profiteren van de numerieke meerderheid, maar kwam bedrogen uit. Een vrije trap bereikte Fabian Smith, die doeltreffend kopte. Met het inbrengen van Ronald van de Kamp en Can Altunay kreeg Alteveer vervolgens vat op de wedstrijd, maar de gelijkmaker van Schenkel werd afgekeurd.

Deksel op de neus
De geel-zwarten bleven aandringen om toch een puntje mee te nemen naar huis, maar kregen uiteindelijk de deksel op de neus. Rudy Akpinar zag tot zijn verdriet een inzet van de lijn gehaald worden, waarna HSC de wedstrijd in de counter besliste: Matthijs Smith was de gevierde man. Alteveer dreigt door de nederlaag de aansluiting met de subtop te verliezen, maar gezien de kleine onderlinge verschillen in 4C kan dit over enkele weken totaal anders zijn.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nacompetitie moet Onstwedder Boys redden

Onstwedder Boys is er niet geslaagd om directe handhaving af te dwingen. In het ...

GKC geeft na rust niet thuis

Weiteveense Boys – GKC was één van de drie wedstrijden die wel doorgang konden ...