Gieterveen maatje te klein voor Bellingwolde

GieterveenNa de makkelijke overwinning op Zuidlaarderveen van vorige week ging het er voor Gieterveen nu anders aan toen. In de wedstrijd tegen het jonge Bellingwolde gingen de groenhemden onderuit. En op die nederlaag (3-1) was heel weinig af te dingen. Gieterveen blijft door de verliespartij op de tiende plaats staan in de vierde klasse C.

Afgestraft
In de hele eerste helft was er maar één ploeg die het spel maakte. Gieterveen besloot om de tegenstander iets te laten voetballen, maar dit werd volledig afgestraft. Door gebrek aan scherpte en energie verloren de groenhemden vrijwel ieder duel en kreeg de thuisploeg een handvol kansen. Gelukkig bleef het maar bij twee goals, al moet gezegd worden dat het twee mooi uitgespeelde aanvallen waren.

Lugtenborg redt
Martin Ras was bij de tweede paal trefzeker met een droge knal op een lage voorzet, waarna hij bij de tweede goal de laatste schakel was in een aanval over verschillende schijven. Gieterveen kwam er in deze hele eerste helft niet aan te pas en mocht keeper Lugtenborg danken dat het maar 2-0 stond bij rust. Voor trainer Nijgh was de achterstand het teken om de speelwijze aan te passen.

Aanvallen
Om nog een kans te maken op een resultaat werd besloten om vanaf de hervatting de verdediging van de tegenstander vol onder druk te zetten. Dit leverde kwalitatief geen betere wedstrijd op, maar zorgde wel voor meer dreiging voor de goal van de Bellingwolders. Tot heel veel grote kansen leidde dit niet, al was het voornamelijk spits De Vries die gevaarlijk dicht bij de aansluitingstreffer was. De aanvallende speelwijze leidde ertoe dat er in de omschakeling ruimte lag voor de voorwaartsen van Bellingwolde. Slechts één keer werd het hiermee gevaarlijk, maar Bouma schoot hoog over toen hij oog in oog stond met Lugtenborg.

Aansluitingstreffer
Tien minuten voor tijd werd het toch 2-1. Na een duwfout op invaller Nijgh, legde hij zelf aan voor de strafschop. Beheerst stuurde hij de sluitpost in de verkeerde hoek. Lang konden de Gieterveners hier niet van genieten, want twee minuten later werd de achterstand weer vergroot naar twee goals. Hiermee was het verzet van de bezoekers gebroken.