Mussel ruim langs concurrent Veendam 1894

Mussel.gifNa twee oefenwedstrijden in de winterstop is Mussel de tweede competitiehelft uitstekend begonnen. De roodhemden moesten aantreden tegen het één plaats hoger geklasseerde Veendam 1894 en wonnen afgetekend met 0-6. Door deze ruime winst doen de Musselkers nog steeds goed mee voor een plaats in de nacompetitie. 

Prachtige volley
Beide ploegen gingen deze middag voortvarend van start. Veendam 1894 probeerde de gasten onder druk te zetten, wat Mussel de ruimte gaf. Uit een afgeslagen aanval leverde dit in de derde minuut al de voorsprong op via Arjan Raveling die zijn ploeg met een prachtige volley op 0-1 zette. Twee minuten later zorgde diezelfde Raveling ook voor de 0-2, nadat hij de bal kon onderscheppen en de keeper in een één tegen één situatie verschalkte. 

Binnenkant paal
Een goed begin dus voor de bezoekers, die binnen tien minuten al voor de derde keer konden juichen. Deze keer was het clubtopscorer Lars Hemmes die scoorde: 0-3. Met deze ruime voorsprong op zak kon Mussel wat gas terug nemen en het initiatief laten aan de thuisploeg. Veel leverde dit niet op voor hen, op een aantal gevaarlijke standaardsituaties na. Uit één van deze momenten raakten zij de binnenkant van de paal. 

Riante voorsprong
Mussel kreeg voor rust nog enkele mogelijkheden, waaronder een vrije bal op zo’n 25 meter na een overtreding op Raveling. René Brinks ontfermde zich hierover en hij wist de bal achter de keeper te schieten: 0-4. Met deze riante voorsprong werd ook de kleedkamer opgezocht. 

Liep anders
Na de rust verwachte Mussel dat Veendam 1894 gemotiveerd het veld zou betreden, hetgeen ook gebeurde in de heenwedstrijd in Mussel toen zij terug kwamen van een 4-2 achterstand. Echter liep het deze middag anders, want het was Mussel dat al snel op 0-5 kwam. Wim Wubs werd na 47 minuten binnen de zestien-meter gevloerd en schoot zelf de vijfde treffer binnen. 

Half dozijn
Hiermee was de wedstrijd helemaal gespeeld. Mussel verslapte een beetje, alleen kon Veendam 1894 de goed spelende defensie niet verontrusten. Het geloof was weg bij hen en de frustraties namen toe, maar de goed leidende arbiter Jagersma ging hier goed mee om door adequaat te reageren. In de 89e minuut maakte Wim Wubs het halve dozijn vol, wederom vanuit een strafschop na een overtreding op Raveling. De routinier joeg de 0-6 onhoudbaar in de rechter bovenhoek. 

op-dreef

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Voetballend GKC wint van strijdend Buinerveen

GKC heeft in de voorlaatste competitiewedstrijd Buinerveen met ruime cijfers opzij gezet. Na negentig ...

Blik op 2L: Nieuw Buinen en Gruno scoren niet

Nieuw Buinen en Gruno hebben op sportpark Buunerdrome een doelpuntloze wedstrijd gespeeld. De thuisploeg ...

Valthermond maakt pas op de plaats

Vooral voor de pauze maakten Valthermond en Rolder Boys er een zeer aantrekkelijk duel ...