Onstwedder Boys onderuit tegen HS ’88

onstwedder_boysOnstwedder Boys heeft de eerste competitiewedstrijd van 2017 verloren. Tegen koploper HS ’88 kwam de ploeg van Fokke de Jonge nog wel op voorsprong, maar ging het uiteindelijk met 3-1 onderuit. Onstwedder Boys handhaaft zich voorlopig wel op de vijfde plaats in 4E.

Attente Meems
In de eerste helft bleek de ingooi een geducht wapen van HS ’88: een aantal keren bereikte een inworp het strafschopgebied van de oranjehemden, maar goals leverde het gevaar niet op. Ook Onstwedder Boys moest het voor rust vooral hebben van stilstaande situaties. Eerst schoot Elmar Bijl een vrije trap tegen de lat, waarna een volgende vrije trap de inleiding is tot de openingstreffer: Gerben Meems reageerde attent op een rebound door de bal tegen de touwen te tikken. Deze stand bleef echter niet op de borden staan.

Achterstand omgebogen
Nog voor de thee weten de gastheren de achterstand om te buigen. Topscorer Sven Rosevink kopte uit een corner de gelijkmaker tegen de touwen, waarna Justin de Groot de 2-1 maakte. De marge had zelfs nog groter kunnen zijn, maar doelman Koudstaal en de lat voorkwamen erger. Harm-Jan Wilzing had de ploegen weer in evenwicht kunnen brengen, maar zijn poging strandde op de keeper van HS ’88.

Inzet en strijd
In de fase na rust werd het duel definitief beslist: Jaap Waijer maakte uit een vrije trap de 3-1, waarmee het verzet van de Boys was gebroken. De ploeg van Fokke de Jonge probeerde het nog wel, maar het offensief kreeg geen kracht. Ondanks een prima dosis inzet en strijd bleven de punten in Hoogezand.