Valthermond uitstekend uit de winterstop

logo_valthermondEen zwaluw maakt nog geen zomer, dus is het nog te vroeg dat het trainingskamp in Spanje zijn vruchten afwerpt, maar feit is wel dat Valthermond uitstekend de draad na de winterstop heeft opgepakt. Op de eigen Meent werd GVAV Rapiditas met 5-2 kansloos gelaten. Vooral voor de pauze maakte de thuisploeg indruk en de 4-1 ruststand was geenszins geflatteerd.

Ouderwetse Te Velde
Binnen het kwartier zat Valthermond eigenlijk al op rozen. Na zo’n acht minuten spelen glipte Demy te Velde weer ouderwets langs een paar tegenstanders om vervolgens Gydo Buurman de kans te geven zijn eerste van het seizoen aan te laten tekenen. Vijf minuten later kwam GVAV-er Rowin Liefers de Mondkers te hulp. In een poging om een pass van Jens Bulle naar Rick Schlimback te onderscheppen passeerde hij zijn eigen doelman.

Marge vergroot
Vervolgens waren er mogelijkheden te over om de score verder uit te breiden. Edwin Drenth vond doelman Remco Molenaar op zijn pad en Tom Meijers had pech dat zijn kopbal op de paal belandde. De 3-0 kwam er echter toch. De voorzet was van Jens Bulle, doelman Molenaar verloor het luchtduel van Tom Meijers en Demy te Velde profiteerde. Pas in de slotfase van de eerste helft moest Valthermond goalie Erwin Timmer optreden. Rashid Conquet kopte een voorzet van Lars Brouwer recht in de grijpgrage handen van Timmer. Rick Schlimback liet aan de andere kant zien hoe er wel gekopt dient te worden. Een vrije trap van Lars Baas werd onberispelijk door de verdediger ingeknikt. Zijn zesde treffer van dit seizoen alweer.

Gydo Buurman viert de eerste van zijn twee goals... (foto: Kees Rustenhoven)Gydo Buurman viert de eerste van zijn twee goals… (foto: Kees Rustenhoven)

Instelling
In de blessuretijd van de eerste helft viel er dan eindelijk iets voor de bezoekers te juichen. Lars Brouwer verraste de complete Valthermond defensie, inclusief Timmer met een vrije trap in de korte hoek. Dit tot grote opluchting van voorzitter Jelle Slagter: “De goal vlak voor rust is voor mij ook de enige reden om hier nog te blijven.” verzuchtte de preses in de bestuurskamer van Valthermond: “Als je met zo’n instelling speelt win je nooit een wedstrijd.”

Gas terug
GVAV trainer Jacob Bosman was het blijkbaar met zijn voorzitter eens, want hij maakte van de pauze gebruik om er drie verse krachten in te gooien. Omdat Valthermond ook nadrukkelijk gas terug nam, leek dit zijn vruchten af te werpen. Het grote overwicht van voor de thee was weg en GVAV klopte steeds nadrukkelijker op de door Erwin Timmer verdedigde poort. Toch was de grootste kans weer voor de thuisploeg. Opnieuw stond het houtwerk echter succes voor Tom Meijers in de weg. Nu kopte de verdediger een voorzet van Demy te Velde op de lat. In de tegenstoot profiteerde Fanny Cisse van gepruts in de Valthermond defensie: 4-2.

Attente Buurman
Pas in de slotfase viel er vervolgens voor het publiek weer echt wat te beleven. Lars Baas testte met een vrije trap de reflexen van Molenaar en er was nog wat discussie over een bal wel of niet over de doellijn van Ingmar Liezinga. In blessuretijd was Gydo Buurman er als de kippen bij om zijn tweede van de middag binnen te koppen, daarmee de eindstand bepalend op 5-2.

Volwassen
“Wij waren ook toe aan een wedstrijd om de punten,” meldde Harris Huizingh tevreden. “Hier hebben we met z’n allen hard voor gewerkt. De eerste helft was van onze kant echt goed en dan kunnen we zelfs nog verder uitlopen dan de 4-1. Na de rust werd het wat minder, zonder dat wij nou echt in grote problemen zijn geweest.” Lurkend aan een sigaartje was zijn collega Jacob Bosman het daar in grote lijnen mee eens: “Jullie zijn op alle posities net even wat volwassener dan wij. Valthermond beschikt over een leuk team en de overwinning was meer dan verdiend.”