Westerwolde kan na winst weer naar boven kijken

westerwoldeIn een doelpuntrijke wedstrijd wist Westerwolde een belangrijke en mooie overwinning te behalen op het iets hoger geklasseerde Engelbert. Na een miraculeus kansenfestival en dito scoreverloop trok de formatie van trainer Loek Swarts aan het langste eind. Door de 5-2 overwinning kan Westerwolde weer met vertrouwen omhoog kijken.

Hopeloos falend
In de eerste helft hadden beide teams enige kansen, maar vooralsnog bleven beide keepers de situaties meester of faalden de spitsen hopeloos in de afronding. Een goed ingekopte bal door Arjen Heidekamp werd wegens duwen al dan niet terecht afgekeurd. Toch viel er voor het wisselen van speelhelft een doelpunt te noteren. Engelbert-speler Taco Groenhuis speelde zich in de veertigste minuut op de rand van de zestien meter behendig vrij en met een droge knal wist hij keeper Hebers van Westerwolde te passeren.

Schroom
Na de rust ging Westerwolde voortvarend van start en in de vijftigste minuut kopte Martin Smit uit een corner vanaf de linkerkant op een prima manier de gelijkmaker binnen. Nadat Erwin Kuipers het veld met een rode kaart moest verlaten kwam zijn ploeg toch opnieuw op voorsprong: Tyrell Olthoff wist na een uur spelen de 2-1 binnen te koppen. Voor Westerwolde was deze score het moment om de schroom van zich af te gooien en voor de punten te gaan.

Penaltykiller Hebers
Via een rake vrije trap van Arjen Heidekamp werd de score weer in evenwicht gebracht, waarna invaller René van der Laan er even later zelfs 2-3 van maakte. Die vijfde treffer had ook heel goed in het voordeel van Engelbert kunnen vallen, want na een overtreding van Kevin van der Laan mocht de thuisploeg een strafschop nemen. Doelman Hebers bleek echter niet te kloppen, waarna Westerwolde het duel in haar voordeel kon beslissen: Bartel Geleijnse kon twee keer profiteren van de ruimte die Engelbert liet in een alles-of- niets-offensief.