FC Ter Apel ’96 zet Twedo op afstand

Ter Apel '96Na een paar matige oefenwedstrijden en het verlies van vorige week tegen Stadskanaal, kreeg FC Ter Apel ’96 Twedo op bezoek. Bij winst konden de grensbewoners negen punten los komen van Twedo en dus een belangrijke stap zetten richting het voorkomen van degradatie. Er werd, na een 0-1 achterstand, met 2-1 gewonnen en zo konden er drie belangrijke punten worden bijgeschreven.

Slim vallen
De bezoekers uit het tweelingdorp waren in de eerste helft de bovenliggende partij en de eerste 25 minuten kwamen de Ter Apelers er niet aan te pas. Dit resulteerde ook in een voorsprong voor Twedo. Mark Rabbers liet zich slim vallen over het uitstekende been van Marcel Mulder, waarna de scheidsrechter de bal op de stip legde. Sander Boer bepaalde vervolgens de stand verdiend op 0-1.

Mooie opsteker
Na deze achterstand ging Ter Apel beter spelen en kwamen zij beter in het ritme. Daarnaast viel bij Twedo aanvoerder Rabbers uit, waardoor zij de grip verloren. De thuisploeg maakte hier dankbaar gebruik van en via Arjan Heeres kwamen zij op gelijke hoogte. Doelman Harms had grote moeite met een voorzet, waarna Heeres de bal snoeihard in de kruising schoot. Een mooi opsteker voor de jongeling, die de laatste tijd werd gekweld door blessures, maar nog belangrijker: Ter Apel was terug in de wedstrijd.

Ter Apel profiteert
Na de thee gooide Ter Apel er nog geen schepje bovenop en gelukkig voor hen liet de scheidsrechter veel toe zonder kaarten uit te moeten delen. Twedo had hier zichtbaar meer moeite mee en was niet helemaal meer bij de les. Ter Apel profiteerde hier optimaal van, want het was Jeroen Schoonbeek die na een prima actie zijn schot via een verdediger achter doelman Harms zag verdwijnen: 2-1.

Geen penalty
Verderop in de tweede helft had Schoonbeek de score nog verder uit moeten breiden, maar hij koos voor eigen succes in plaats van de bal af te leggen. Zodoende bleef het spannend en moest de defensie zorgen geen tegentreffers te incasseren. Dit deden zij met succes, hoewel het in de laatste seconden nog billen knijpen was toen invaller Swen Schepers de bal met de hand beroerde in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter geen penalty gaf.